SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

מהי בריאות ומהי רפואה? ואיפה אנחנו בתוך כל זה?

מאת: שלמה דהרמה, מומחה לניקוי רעלים
זמן קריאה: 6 דקות
אדם ממוצע יגיד שהוא בריא. אבל האם הוא יספר על הכדורים נגד כאב הראש שהוא לוקח או כמה כוסות קפה ביום הוא שותה, או על כדורי ההרגעה או על הסיגריות שהוא מעשן כדי להירגע, או על כאבי הגב שלו?

מה לאכול כדי להישאר בריאים בחורף?, צילום: 123RF

Bari15_In

בעידן המודרני שבו אנו חיים ישנה חוסר הבנה בין המושגים של בריאות ורפואה.

כיום אם נשאל כל בן אדם ממוצע ברחוב האם הוא בריא תשובתו תהיה כן! מבחינתו הוא לא יספר לנו על הכדורים נגד כאב הראש שהוא לוקח או כמה כוסות הקפה ביום בשביל להתעורר או כדורי ההרגעה או על חפיסת הסיגריות שהוא מעשן כדי להירגע או אם הוא עולה במדרגות יותר משני קומות הוא מתנשף ומרגיש חלוש. הוא גם לא יספר לנו על כאבי הגב הקבועים או על קשיות וחוסר הגמישות בשרירים.

אני מניח שהבנתם את הרעיון הכללי.

כיום בתור חברה מודרנית התרגלנו לחיות עם כל הסימפטומים האלו ומבחינתנו זה עדיין נחשב בריא….

איך אני רואה בריאות? בריאות היא חיוּת וקלילות, היכולת להתפרץ עם האנרגיה בריצה, הליכה או טיפוס בלי הכנה מוקדמת, ערנות ללא צורך בסמים (קפאין), צלילות ובהירות של המוח, גמישות של איברי הגוף, עיניים נוצצות ועור מבריק.

אז מה קרה? איפה איבדנו את זה?

במהלך השנים הדבר העיקרי שקרה הוא למעשה נתק!! פשוט התנתקנו. ממה התנתקנו? התנתקנו ממקור החיים! במקרה של הגוף זה אומר התנתקות מן האדמה שממנה נוצרנו (עפר אתה ואל אפר תשוב) ומבחינת המהות שלנו התנתקנו מהאור!

כיום רוב העולם המערבי חי באיזשהו ״חלום״ שהוא קורא לו חיים ובחלום הזה יש הרבה דאגות פחדים חששות מתח ולחץ. בחלום הזה בני אדם אוכלים מוצרים שנראים להם כמו מזון אך אינם מזינים ואפילו מרעילים את גופנו. בחלום הזה אנו חושבים שאנו בשליטה בחיים שלנו, כן, חלום יפה אבל אז הגיע הזמן להתעורר! הצרות שנוחתות עלינו בתור מחלות או מגפות של האדם המודרני באות להזכיר לנו ״בוקר טוב!״.

סרטן, התקפות לב, סוכרת, אסטמה, מחלות מעיים קשות וכו׳ הן רק תזכורת לזה שאנו חיים אורך חיים שאינו בריא. אז מה עושים? קודם כל מסתכלים על עצמנו בכנות ושואלים את עצמנו האם אני מאושר ושמח בגוף שלי?

אם התשובה היא "כן" אז סבבה. אבל אולי נרצה לשפר, ואם התשובה היא "לא" אז אפשר באמת להתחיל במלאכה.

בריאות כמו שאנחנו רואים מכילה את האותיות ב.ר.א כלומר יש בתוכה בריאה והאחריות היא עלינו לברוא את הבריאות של עצמנו. אז איך בוראים בריאות?

קודם כל מבינים מה עשינו כדי לקלקל ואז נוכל גם לתקן. במהלך השנים של החיים ״בחלום״ העמסנו על גופנו מתוך סיבות של נוחות וחוסר זמן הרבה רעלים, חומרים משמרים, צבעי מאכל, הורמונים, סטרואידים, חומרי ריסוס, חומרי בישול כימיים וכו׳. כך בלי לשים לב הגוף שלנו התמלא בחומרים אלו אשר מפריעים לתפקוד התקין שלו. מעבר לזאת הפעילות הגופנית שלנו ירדה למינימום בעקבות שימוש בפלאפונים, מעליות, מכוניות אוטומטיות, מדרגות נעות וכו׳ וגם המוח נדחס ביותר מחשבות, דאגות, עודף אינפורמציה קלוקלת (שטיפת מוח של פרסום, טלוויזיה וכו׳).

אז דבר ראשון אנחנו רוצים להמעיט בשימוש בכל הנ״ל, בכדי להוריד את העומס שנוצר בכל השנים של הנתק. הצעד הבא הוא מעבר לתזונה הכוללת יותר ירקות טריים ופירות טריים, גרגרים, דגנים וחלבונים ממקורות אורגנים ולא מרוססים כבר יתחילו תהליך עדין של ניקוי המערכת. כמובן תוספת גבוהה של עלים ירוקים המכילה כלורופיל עוזרת לגוף לנקות חומצות ולחדש את התאים. עלים ירוקים לדוגמה הם חסה, תרד, כוסברה, פטרוזיליה, רוקט, קייל, סלרי, ברוקולי.

חשוב להמעיט בצריכת מזון מין ״החי״ (שהוא למעשה מת) כיוון שמזון זה בזמנים המודרניים שלנו מתועש, אכזרי, עטור רעלים, סבל ומאוד מאוד קשה לפירוק בגוף.

כמו כן כל מוצרי הבצק למיניהם (בגטים קרואסונים, פסטות, לזניות, בורקסים וכו׳) מלאים בדבק, מרגרינה, חסרי כל ערך תזונתי ולמעשה שודדים את הגוף ממינרלים ומעמיסים אותו בחומצות (שהן הבסיס לכל דלקת).

גם מוצרי חלב (שזה ממש חבל) הם חומרים אשר יוצרים אלרגיות בתוך הגוף האנושי כיוון שהוא לא ממש בנוי לפרק אותם ולא את החלבון החי (קזאין, לקטוז וכו׳) חומרים אלו אינם מתפרקים בגוף והם גם יוצרים עודף של ליחה וחומצות.

נוסף על כל זה הגוף שלנו בנוי לתנועה!

בעבר כדי להשיג אוכל או לשרוד היינו נמצאים בתנועה מתמדת וגופנו היה הרבה יותר חזק וגמיש. כיום בעידן שבו המכונות עושות את רוב העבודה נכנסו למין אזור נוחות שכזה שבו ממש קשה לנו לעשות מאמץ פיזי.

בחברה המודרנית הגוף האנושי נמצא במצב החלש ביותר מאז תחילת האבולוציה! אנחנו במשקל יתר, בעייפות מתמדת, חוסר גמישות וכל זה קשור הרבה לכך שאיננו זזים. אז אם בבריאות חשקה נפשנו הגיע הזמן לנוע! לתת זמן יומי שבו אני מקדיש זמן לתנועה מעבר לאזור הנוחות. ריצה, שחייה, הליכה, התעמלות, יוגה, רכיבה על אופניים, סקס טוב וכו׳.

בריאות גם קשורה מאוד לרגיעה

אם נסתכל על עולם החיות כל החיות במצבן הטבעי הן מאוד רגועות אלא אם כן רעבות או מאוימות. האדם המודרני כבר מזמן לא רעב או מאוים (אוכלים כל הזמן ודי בטוחים בתוך קירות הבטון ומנעולי הפלדה שלנו) אך משום מה קשה לנו לחיות ברגיעה! החיים שלנו תותים אבל אנחנו אפילו לא שמים לב. המוח כל הזמן נע ונד על פני הארץ מחפש משהו להיאחז בו וכמה שזה יותר מהיר ויותר שטחי כך נאחז בו יותר! וכך עולמנו המנטלי התמלא בשטויות חסרות עומק שנועדו ״להעביר את הזמן״.

מדיטציה היא למעשה סוג של תהליך ״עיכול״ שבעזרתו אנו ״מעכלים״ את עודף המתח ועודף האינפורמציה שחודרת אל מוחנו דרך חמשת החושים. בן אדם אשר משקיע בין עשרים דקות לחצי שעה ביום על התבוננות פנימית של מחשבותיו, רגשותיו, ותחושותיו בסביבה רגועה ושקטה מבצע למעשה תהליך ״עיכול״ אשר מאפשר למוח בזמן ערות לסמן ולזהות מה אינו נחוץ יותר בתוך גלגלת המחשבות.

שילוב זה של תזונה תנועה ומודעות הן היסודות הבסיסיים לבריאת בריאות טובה.
אם נסיק את המסקנות ונבין שלמעשה רוב המחלות (או חוסר הנוחות) נובעות מחריגה חזקה מיסודות אלו, שהן למעשה המפתח להפעלה נכונה של הגוף האנושי.

בריאות בקהילה?

בואו נביט איך כיום התרבות המערבית מתנהלת עם המצב הנתון הזה של חוסר נוחות-בריאות בקהילה. במהלך השנים איבדנו את לקיחת האחריות על גופנו והעברנו אותה למישהו אחר. העברת האחריות זו אפשרה לנו לעשות כרצוננו בגופנו ואם תהיה בעיה האדם האחר יתקן אותה בשבילנו וכך אנו יכולים לחיות חיים של חוסר מודעות פיזית! בעבר לרפואה היה תפקיד אחד בלבד! למנוע סבל מאנשים.

הדבר דומה לכך שאני הולך ברחוב ופתאום נופל לי עציץ על הראש ממעל. התפקיד של הרופא היה לצעוק "תזהר עציץ נופל" ובזכות האזהרה הייתי זז הצידה ונמנע מפגיעה.

רפואה כיום אינה צועקת תיזהר, היא תאפשר לי קודם כל להיפגע מהעציץ ואחר כך למצוא פתרון לסבל. זוהי לא גישה של רפואה אמתית כי אנו נולדנו לא לסבול. נולדנו לשמוח ולזרוח בדיוק כמו ילדים. אז איפה סטינו הצידה?

בואו נסתכל על האותיות, המילה רפואה מכילה בתוכה את האותיות ר.פ.א. אותיות אלו יכולות ליצור מגוון מילים שבתוכם טמונה המילה פרא כך שלמעשה ככל שנשתמש בדברים ״פראיים״, צמחי בר, חיות ציד וכו׳ כך גופנו יגיב יותר נכון כיוון שמלכתחילה הוא תוכנן לכך.

בעבר, לפני אלפי שנים כאשר אדם היה פונה לרופא בעקבות חוסר איזון כלשהו הרופא היה ממליץ לו על צמחי מרפא(פרא) לשתייה או למריחה על העור וכו׳ אך כיום אין כמעט צמחים ברפואה! בעבר הרופא היה חוקר ובוחן את אורך חייו של האדם ובעקבות הידע שהוא (הרופא) למד היה מכוון את האדם לאורך חיים בריא ומודע יותר תוך כדי שימוש בצמחי פרא.

בימינו ההתייחסות אל האדם היא כאל מכונה שיצאה מכלל פעולה שרק צריך לתקן אותה כמה שיותר מהר בלי קשר לאורך החיים שקלקל אותה ובעזרת חומרים (סמים חוקיים) המאפשרים תגובה מהירה של הגוף והעלמה זמנית של הסימפטומים תוך התעלמות מלאה שלמעשה סימפטומים אלו הם הדרך של הגוף להודיע לנו שאנחנו (התודעה או הנפש) לא חיים טוב ובהרמוניה.

משמעות הסימפטומים

רוב הסימפטומים, אם נסתכל עליהם לעומק, הם למעשה ניסיונות של הגוף לפלוט פסולת של חוסר מודעות החוצה! לדוגמה שפעת ונזלת. הגוף מלא בליחה וחומצות והגיע ״למיכל מלא״ ואתה רוצה ״לרוקן״ אותו במקרה הטוב מתחילה הנזלת שיוצאת דרך הרקמות הריריות, דרך שיעול או מוקוס מהאף, במקרה כזה אדם מודע מפסיק לצרוך חומרים אלרגניים, צורך בעיקר ירקות שורש, קצת פירות וחליטות של צמחי מרפא ונח ונותן לגופו לעשות את שלו.

בזמנים מודרניים אדם כזה מחפש הקלה מהירה תוך כדי שהוא ממשיך לצרוך דבקים (בצקים), חלב (הפרשות של בהמות עטורות הורמונים), בשר (נתחים תעשייתיים של חיות מתות עטורי אנטיביוטיקה), ושמן שרוף (מאכלים מטוגנים). אינו נח ומכניס סמים לגופו תחת השם תרופות אשר כל מה שיעשו זה לייבש את הרקמה הרירית או לחסל לכאורה את הווירוס או החיידק ״שגרם״ לסימפטום.

כמה מילים לגביי וירוסים וחיידקים: ההתייחסות המודרנית לווירוסים וחיידקים היא שהם מחוללים את המחלה, היוצרים ״הרשעים״ של הסבל שלנו. למעשה וירוסים, בקטריות וחיידקים, אם נסתכל עליהם בטבע יש להם תפקיד אחד ברור! הם ״שומרי החיים״. דוגמה אחת היא שאין סיכוי שחיידקים או בקטריות או וירוסים יתקיימו בתוך חיה צעירה, בריאה וחזקה בטבע. מי חולה בתוך עדר של חיות? או הזקן, או הפצוע או החלש… כלומר, תפקידם של שומרי החיים הוא לפרק רקמות זקנות עייפות וחלשות. הסתכלו על גוף מת – תוך זמן קצר מתפרק חזרה למרכיבים הראשוניים שלו דרך פעילות של בקטריות, חיידקים ווירוסים.

הגישה המודרנית של היום היא לא לזהות למה הרקמה היא חלשה ומה האחריות שלי בהיחלשות שלה, אלא למצוא פתרון מאוד קל בלהאשים את החיידק הרשע ולקחת סם חזק שקוטל אותו (אנטיביוטיקה). כך שלמעשה, בטווח הקצר, אנו חווים הקלה מן הסימפטום אולם בטווח הארוך אנו ממשיכים להחליש את הרקמה הפגועה באותו אורך חיים שפגע בו ובנוסף מוסיפים רעלים (סמים, תרופות) המכוונות לאותה רקמה. כך שבשיטות המודרניות אנו לא מרפאים את המחלה אלא עוזרים לה להצמיח שורשים עמוקים יותר. באופן הזה כל סימפטום שהתעלמנו ממנו שנים רבות יתפתח ממצב אקוטי ראשוני למצב כרוני. אם ההתעלמות ממשיכה הוא אף יגיע למצב דגנרטיבי (התפרקות הרקמה וכשל תפקודי שלה).

אם אנו רוצים לשנות מצב זה אלינו לבצע שינוי מבתי חולים לבתי מרפא. הדגש הוא שכל אדם שניתק את עצמו מן הטבע האדמה והרוגע, בית המרפא יעזור לו להתחבר מחדש. בבתי המרפא יהיו אנשים שיתייחסו אליו כאדם מן השורה שרוצה לחזור אל דרך הישר.

בבתי מרפא יהיה אדם שיבדוק את התזונה של ״החולה״ ויתקן אותה לתזונה המתאימה. יהיה איש מומחה בתנועה שיבדוק את יכולת התנועה של הגוף ואת רמת התנועה הקיימת בחיי היום יום של ״החולה״.

בבית מרפא יהיה יועץ ״רגיעה״ שילמד את ״החולה״ טכניקות כיצד להוריד מתח ולהחזיר לעצמו את הצלילות והבהירות של מוח רגוע. כאשר הקהילה שלנו תחליף בתי חולים בבתי מרפא אנחנו לאט לאט בעזרת מודעות ואחווה של אדם לחברו נעבור מקהילה חולה וסובלת לקהילה בריאה ואוהבת.

שלמה דהרמה, מומחה לניקוי רעלים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו