Bari15_Fly
Bari15_Fly

ארטיקים מנצחים

מאת: נעמה לוי
זמן קריאה: 2 דקות
הימים כבר מתחממים וזה הזמן להתחיל להתאמן בהכנת ארטיקים יוקרתיים, טעימים ומזינים, שישבו להם במקפיא וישמחו לצאת משם באחר צהריים חמים, כשמתחשק לנגוס במשהו מתקתק וצונן.
Jeliat_In

אין צורך להכביר מילים בתכולתם של רוב הארטיקים הקנויים, החל בכמויות הסוכר הגדולות ועד צבעי המאכל וכלה בחומרים המשמרים. הכנת ארטיק בריא היא כל כך קלה, שלאחר שתתנסו בכך פעם אחת, לא תאמינו איך מנעתם מעצמכם ומילדיכם את הקינוח המפנק והקל להכנה הזה.

העיקרון מאוד פשוט: בוחרים פרי כלשהו, מוסיפים קצת שומן בריא – חלב קוקוס, קשיו מושרה לכמה שעות (או אפילו לילה), כמה כפות של שקדיה ומעט המתקה – סילאן, מייפל איכותי, לתת אורז או כל המתקה אחרת שמקובלת על החיך שלכם. מכניסים לבלנדר למספר דקות ולאחר מכן מוזגים לכוסיות פלסטיק קטנות (או למתקן ארטיקים), דוחפים מקל ומכניסים למקפיא. זהו.

אל תטרחו לחפש בכל העיר מתקן להכנת ארטיקים, כוסיות הפלסטיק עובדות נהדר. כדי לשלוף את הארטיק בקלות פשוט מניחים את הארטיק למספר שניות בתוך כוס עם מיים חמימים.

הנה שלושה מתכונים לארטיקים מנצחים:

ארטיק תות וגוג'י של איזבל אדלר

עשיר בויטמין c !

חומרים:

1/2-3/4 פחית קרם קוקוס אורגני (נמצא בחנויות טבע)
3 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה (מומס)
8-10 תותים
2 חופנים של גוג'י ברי
חופן קשיו מושרה
3 תמרי מג'הול
1 כף מייפל טבעי

הכנה:

מכניסים הכל לבלנדר, טועמים ומתקנים את ההמתקה אם שי צורך, מוזגים לתבניות סיליקון קטנות לא לשכוח את המקל ומיד למקפיא.

ארטיק שוקולד קוקוס של נטלי שוינקלשטיין

חומרים:

2 כוסות קרם קוקוס
4 קוביות שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
כף סירופ אגבה/מייפל טהור

הכנה:

ממיסים את השוקולד עם 2 כפות קרם קוקוס.
לאחר שנמס מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
* לא חובה – מקציפים 3 דקות ומכניסים למקפיא (ההקצפה תהפוך את הארטיק לאוורירי)
אם רוצים טעם חזק יותר של שוקולד, ניתן להוסיף עוד שוקולד מריר מומס.

ארטיק שוקולד קוקוס

טיפ: ניתן לטבול בשוקולד מריר מומס לאחר ההקפאה על מנת ליצור שכבה חיצונית קריספית. פשוט טובלים את הארטיק הקר בבלילת שוקולד מומס וזוללים. השוקולד מתקשה מהר מכיוון שהארטיק קר.

ארטיק פירות יער ורימון של לימור עברון גילת

חומרים:

250 גר' פירות יער קפואים
כוס מיץ רימונים טרי
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
מעט מלח
250 גר' יוגורט בופאלו או עיזים

הכנה:

מבלנדרים את כל החברים, מחלקים למתקני ארטיק, מקפיאים ואוכלים כקינוח בריא ויוקרתי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. אורי

    לא מצאתי בחנויות טבע "קרם" קוקוס אלא רק שמן קוקוס.
    אשמח שמישהו יאיר את עיניי.

  2. יונית כהן

    היכן אפשר להשיג קרם קוקוס או לחילופין האם אפשר להכין אותו

  3. ורד

    היום בכל סופר יש קרם קוקוס. זה נמצא באזור של קופסאות השימורים וזה בקופסא מפח. יש קרם קוקוס ויש חלבקוקוס-שניהם בפחית משומרת.