ארוחה יצירתית לחופש הגדול
אחרי חודשים ארוכים של ציפיה, סוף סוף הגיע החופש הגדול… ואיתו שעות רבות של צורך לתעסוקה לילדים ומטבח העובד סביב השעון לספק שלוש ארוחות ביום לפיות הרעבים / משועממים. אפשר לנצל את השניים ולהכין עם הילדים "ארוחת חופש יצירתית".
הבאתי לכם הפעם כמה רעיונות בריאים ליצירה משותפת שהילדים ישמחו להכין ואפילו ישמחו לאכול, לשביעות רצונכם.
פיצה טורטיה
המנה מורכבת מטורטיה מחיטה מלאה אורגנית, כך שאינה מכילה הרבה בצק ואת המילוי ניתן לגוון כיד הדמיון הטובה במרכיבים האהובים עליכם. אצלי הילדים אוהבים להכין את הפיצה וכל אחד לפי גילו, עוזר בריסוק השקדים, מריחת הרסק וכו' – המתכון מהיר הכנה ולא דורש זמן רב בתנור.
המרכיבים:
3 טורטיות – מחיטה מלאה אורגנית
1 חבילת רסק עגבניות אורגנית קטנה.
1/3 כוס שקדים טחונים דק.
1/2 כוס גרגירי תירס.
תבלינים: אורגנו יבש.
ניתן לגוון ולהוסיף זיתים, עגבניות מיובשות, בזיליקום, רצועות של ירקות, וכו'
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל- 170 מעלות.
• מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את הטורטיות מורחים על כל טורטיה 1/3 חבילת רסק.
• מפזרים מעל את התירס, השקדים, האורגנו וכל תוספת אשר בחרתם.
• מכניסים לתנור לזמן קצר – כ- 7 דקות.
סירות ירקות
המתכון מורכב מירקות טריים אשר מהם נוציא את הליבה ונמלא בממרח אגוזים.
אפשר לתת לילדים להוציא את המלית של הירק ואח"כ לעזור במילוי, כאשר עצם השתתפותם בהכנת המנה, מעוררת אצלם רצון לטעום את מעשה ידיהם. זו אופציה להעשיר את מזונם של הילדים בירקות אשר בדרך כלל קשה יותר להכניס לתפריט היומי.
מרכיבים:
3 מלפפונים חצויים
3 גמבות חצויות
2 עגבניות חצויות
(ניתן כמובן להשתמש בכל סוג של ירק שאוהבים)
מרכיבים לממרח אגוזים:
כוס אגוזי קשיו טריים
תוכן המלפפונים והעגבניות
5 זיתים מגולענים
קורט מלח הימלאיה
עלי תבלין האהובים עליכם (פטרוזיליה / כוסברה / בזיליקום וכו')
אופן ההכנה:
• מוציאים את תוכן ליבת הירקות ויוצרים "סירות".
• במעבד מזון טוחנים את הקשיו ואת שאר המרכיבים עד לקבלת ממרח חלק.
• ממלאים את פנים הסירות בממרח.
פירות בתחפושת
מדובר בחטיפים המצופים בשוקולד איכותי ואטרקטיבי, אך בתוכם מסתתרים פירות בעלי ערך תזונתי.
מרכיבים:
3 בננות בשלות חתוכות לפרוסות עבות
1 מנגו חתוך לקוביות
1 תפוח חתוך לקוביות
1 אפרסק חתוך לקוביות
150 גרם שוקולד מריר המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו
שיפודי עץ איכותיים
(ניתן להשתמש בכל פרי אחר שבוחרים).
אופן ההכנה:
• מרתיחים מים בסיר בינוני ומניחים בתוכו סיר קטן יותר ובו השוקולד. ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב – לא להרתיח את השוקולד.
• מעבירים את השוקולד המומס לצלוחית וטובלים את הפירות בעזרת השיפודים ומניחים להתקרר לפני שאוכלים.
• אפשרות נוספת היא להשתמש במתקן פונדו.
בתיאבון וחופשת קיץ נעימה.
נסו את אחד המתכונים שהילה מציעה עם ילדכם וספרו לנו איך יצא.