אססולפאם- K
אססולפאם-K-acesulfame) K) התגלה ב-1967 על ידי מדען כפי שהתגלו הסכרין והציקלמאט. ביולי 1988 אישר ה-FDA את השימוש בו, בהגבלה למסטיקים, דברי מאפה וג'לטין. האופן שבו התקבל האישור לא ידוע לציבור, אבל ידוע שהאישור התקבל בשקט מוחלט, אולי בהיחבא.
באמצע שנות התשעים הגישה חברת 'הכסט', יצרנית האססולפאם-K, בקשה ל-FDA לאישור הכנסת הממתיק גם למשקאות קלים. בשלב זה התעוררו כמה מדענים בכירים והביעו התנגדות קשה להכנסתו למשקאות קלים, בטענה שהמחקרים עליהם הסתמכה הבקשה לאישור היו פגומים. חשוב לציין כי אפילו מחקרים פגומים אלה הראו שהחומר גורם לסרטן בחיות מעבדה.
גם 'המרכז למדע לתועלת הציבור' (CSPI (Center for Science in the Public Interest הביע חשש כבד שהאססולפאם-K גורם לסרטן.
ה-CSPI לחץ על ה-FDA לדרוש מהיצרנים לערוך מחקרים נוספים לפני שייתן את האישור להכנסת הממתיק למשקאות קלים. ב-1.12.94 כתב ה-FDA דו"ח סופי על האססולפאם-K. בספר "הונאה מתוקה" מופיע ציטוט מדו"ח זה בזו הלשון:
"מתיל-כלוריד, כימיקל מסרטן, הוא זיהום פוטנציאלי באססולפאם-K שנובע משימושו כממוסס בשלבי ההכנה הראשוניים של הממתיק. גליונות המידע לגבי בטיחותו של המתיל כלוריד מזהירים כי חשיפה כרונית אליו עלולה לגרום לכאבי ראש, בלבול נפשי, דיכאון, השפעות על הכבד, השפעות על הכליות, ברונכיט, איבוד התיאבון, בחילה, חוסר שיווי משקל, ליקויי ראייה וסרטן בבני-אדם".
למרות הדברים החמורים הללו, שנכתבו על ידי נציגים של ה-FDA עצמו, אושר הממתיק לשימוש במשקאות קלים. ה-FDA התעלם מדעתם הנחרצת של המדענים, ואפילו לא דרש מהחברה לערוך מחקרים נוספים לבדיקת בטיחות החומר.