אנרגטיקה של דגנים
מאת: ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה
זמן קריאה: < 1 דקה
טבלאות המזון נועדו לאפשר בניית תזונה נכונה המותאמת למבנה האישי של האדם. על מנת להשתמש בהן נכון יש להתבסס על נתונים אישיים כמו: מצבים של חוסר (יין, יאנג, דם, צ'י, תמצית), או מצבי עודף (לחות, ליחה, חום, קור). חשוב גם לדעת אם ישנם איברים עם פתלוגיה המצריכה טיפול.
המזונות בטבלה ערוכים בסדר אלפביתי.
מזון | טמפרטורה | טעם | איברים מושפעים | מחזק | פעולות נוספות |
אורז | נייטרלי | מתוק | כולם | דם, צ'י | מחזק, מלחלח, מזין |
אורז בר | קריר | מתוק, חמוץ | כליה, שלפוחית שתן | דם, צ'י | מקרר, מוציא רעלים |
אורז מתוק | חמים | מתוק | טחול, קיבה | דם, צ'י | מחזק, מלחלח |
אמרנת (חי-עד) | קריר | מתוק, מר | ריאות | יין | פותר לחות |
דוחן (זיפן איטלקי) | קריר | מתוק, מלוח | כליה, טחול, קיבה | דם, יין | מקרר, מוציא רעלים |
דורה | חמים | מתוק | מעי גס, ריאות, קיבה, טחול | צ'י, דם | מחמם, פותר לחות |
זרעי פשתה | נייטרלי | מתוק | מעי גס, כבד, טחול | יין | מלחלח |
חיטה | קריר | מתוק | לב, כליה, טחול | יין | מקרר |
כוסמין (חיטת בר/ חיטה שחורה) | חמים | מתוק | טחול | יין | פותר לחות חמה |
כוסמת (קאשה) | קריר | מתוק | מעי גס, טחול, קיבה | יין, דם | פותר לחות, מקרר |
נבט חיטה | קר | מתוק | לב, מעי דק | דם, יין | מלחלח |
סובין חיטה | קריר | מתוק | מעי גס | דם, צ'י | מניע דם, מקרר |
פשתה | נייטרלי | מתוק | מעי גס, טחול | דם, יין | מלחלח, מניע |
קינואה | חמים | מתוק, חמוץ | כליה, מגן הלב | יאנג | פותר לחות, משתן |
שיבולת שועל | חמים | מתוק | כליה, טחול | דם, צ'י | מניע צ'י |
שיפון | נייטרלי | מר | כיס מרה, כבד, טחול | דם, יין | פותר לחות, משתן |
שעורה | קריר | מתוק, מלוח | טחול, קיבה | דם, יין | פותר לחות, משתן |
תירס | נייטרלי | מתוק | כליה, מעי גס, קיבה | דם, צ'י | פותר לחות, משתן |
מידע אודות הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה