איך נפחית את כמויות הסוכר שאנו צורכים?
כאשר אנחנו צורכים סוכר, אנחנו גורמים מבלי דעת למעגל קסמים של תשוקות לסוכרים, ייצור מוגבר של אינסולין, עלייה בתיאבון, צריכת סוכר נוספת, ייצור נוסף של אינסולין וחוזר חלילה.
מעגל זה לוכד אותנו במחזוריות יומית אינסופית של רעב ובולמוסי אכילה.
בסופו של דבר, מחזוריות זו גורמת להתפתחותה של תנגודת לאינסולין, התורמת להשמנה ולהאצת תהליכי ההזדקנות.
סוכר בתזונה המערבית
פחמימות וסוכרים מעובדים הם חלק בלתי נפרד מהתזונה המערבית המודרנית.
לחם לבן, סוכר, פסטה, אורז לבן ותפוחי אדמה הם עמילנים שנספגים במהירות בדם, בעלי עומס גליקמי גבוה.
הם הופכים לסוכר בקצב מהיר במיוחד.
צריכת מזונות אלה עלתה באופן דרמטי מאז פרסומה של פירמידת המזון המקורית בשנות ה-90 המוקדמות של המאה ה-20, שיעצה לנו לאכול 11-6 מנות אורז, לחם, דגנים ופסטה ביום.
צריכה מוגזמת של משקאות ממותקים או אלכוהוליים אף מעצימה את הבעיה.
קראו היטב את התוויות שעל גבי המוצרים שאתם קונים, על מנת לוודא שהם אינם מכילים סוכרים מוסווים
סוכר הוא סוכר, גם אם יש לו שמות שונים.
היזהרו מהמרכיבים הבאים:
- סירופ תירס וסירופ תירס עשיר בפרוקטוז(corn syrup, high-fructose corn syrup)
- סוכרוז (sucrose)
- גלוקוז (glucose)
- מלטוז (maltose)
- דקסטרוז (dextrose)
- לקטוז (lactose)
- פרוקטוז (fructose)
- מיץ ענבים או תרכיז פירות אחר
- דבש
- לתת שעורה(barely malt)
- סוכר מייפל (maple sugar)
- סוכנאט (sucanat)
- סוכר-קנה טבעי (natural sugar cane)
- סוכר-קנה מיובש (dehydrated cane)
- סוכר חום
- סוכר טורבינדו (turbinado sugar)
יצרני המזון אינם חייבים לציין אם המוצר מכיל תוספת סוכר.
תוספת סוכר פירושה הוספת ממתיק נוסף למוצר, שלא היה קיים בו באופן טבעי.
לדוגמה, רבים ממיצי הפירות מכילים סירופ תירס עשיר בפרוקטוז.
היצרנים מחויבים לציין על גבי התווית רק את מספר הגרמים הכולל של הסוכר במוצר.
למאמרים נוספים בנושא:
איך מתגברים על התשוקה לסוכר ופחמימות?
התוסף שיעזור לכם להפחית את התשוקה לפחמימות ומתוקים
היזהרו מסוכרים חבויים, המצויים במוצרים רבים, כגון:
- דגני בוקר
- רטבים לסלט
- נקניקים ובשרים מעושנים
- פירות משומרים
- לחם
- חמאת בוטנים
- קרקרים
- מרקים
- נקניקיות
- יוגורט
- תבלינים
- מטבלי גבינה
- מסטיקים
- ריבות וממרחים מתוקים
- קינוחים קפואים (גלידה, סורבה ויוגורטים)
אינכם חייבים להימנע לחלוטין מאכילת מזונות אלה.
רצוי רק שתיזהרו מהם.
קראו את התוויות בקפידה.
אם אתם חוששים שמוצרים מסוימים מכילים סוכרים חבויים, בדקו זאת היטב וחפשו מוצרים חלופיים, טעימים לא פחות.
ברשתות הטבע ובחנויות המתמחות במוצרי בריאות תוכלו להשיג גרסאות בריאות יותר של מוצרים אלה, שאינן מכילות סירופ תירס, שומני טרנס או חומרים כימיים אחרים.
המאמר לקוח מתוך הספר "חילוף חומרים מנצח" מאת ד"ר מארק היימן, בהוצאת פוקוס