איך מכינים סלט סרק
כמה נפלא לחזור הביתה, ל"חורף" הישראלי המקסים. חזרתי מאירלנד לפני כמה שבועות ומאחר ובחודשים האחרונים חייתי באקלים קר יותר – זה גרם לי להיות קצת יותר יצירתית במטבח. זה לא שהשקעתי יותר שעות בבישול, כל מה שאני מכינה תמיד מאוד פשוט ומהיר, אבל בכל מה שקשור לסמודי הירוק שלי ולסלטים החיים הצבעוניים והמופלאים, הבנתי שהם לא הולכים יד ביד עם האקלים האירי ולכן נאלצתי להתפרע קצת, על מנת להשאירם בתזונה.
אז אם גם אתם אוהבים סלטים ועלים ירוקים, הנה כמה רעיונות איך ניתן להכליל אותם בתזונה היומית גם בחורף ובזמנים יותר קרירים של השנה.
חממו את הסלט
שימו מזון חם על הסלט. הכינו את סלט הבסיס ושימו עליו את האוכל החם: אם זה דגן מלא, קטניות, ירקות מאודים\מבושלים, או מנות חמות אחרות, ישירות על הסלט.
הפכו את המרק לסרק (סלט + מרק)
שימו הרבה עלים ירוקים בתוך המרק, או אפילו שימו במרק את הסלט כולו.
השתמשו בתבלינים מחממים
מזונות מסויימים ידועים כמחממים. הוסיפו אותם לסלטים, מרקים, שייקים ומנות אחרות: קינמון, כורכום, פלפל קאיין, כמון, ג'ינג'ר.
חממו את הסמודיס \ שייקים
אפשר לשתות סמודי גם בחורף. במזג אויר יותר קר, אני לא שמה קרח בגרין סמודי, ואם בקיץ אני מפוצצת את הסמודי בעלים ירוקים, בחורף אני משתמש בקצת פחות. למי שממש קר, אפשר אפילו להוסיף מעט מיים חמים.
שנה טובה