Bari15_Fly
Bari15_Fly

אורז עם עדשים צהובות

מאת: איה הוד, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN

החומרים:

1 כוס אורז מלא עגול או לבן בסמתי
1/2 כוס עדשים צהובות (מתעכלות טוב יותר)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 בצל קצוץ דק
שמן זית
1 כף כמון
4 שיני שום קצוץ

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז ומסננים.
2. שוטפים ומסננים את העדשים.
3. לחמם מעט שמן ולטגן קלות את הבצל (לא לשרוף אותו).
4. מוסיפים מלח, מים ואורז. מבשלים עם מכסה על להבה בינונית ולאחר 8-10 דקות נותנים ערבוב קל ומוסיפים את העדשים לעוד 5 דקות בישול על אותה אש ואז מורידים לאש קטנה ביותר.
5. בנפרד מחממים טיפה שמן זית ביחד עם השום ומוסיפים כמון. את התערובת שופכים לסיר עם האורז ומערבבים היטב ונותנים עוד 5 דקות בישול על אש קטנה, סוגרים את האש ומשאירים סיר דגור לעוד כמה דקות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו