Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

אגרול בריא ולא מטוגן- ללא גלוטן

מאת: שירי מזור, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In


רכיבים:

חבילת דפי אורז קטנים
קערה עם מים (לא חמים)
מגבת נקייה
תבנית גדולה עם נייר אפיה
2 גזרים גדולים
חצי כרוב
חבילת פיטריות שמפיניון
חצי חבילת נבטים סיניים
3 שיני שום


לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
חצי כף חומץ אורז
חצי כף יין לבן
2 כפיות סירופ אגבה

 

תבלינים:

חצי כפית מחוקה תערובת תבלינים יפאנית
חצי כפית תערובת חמשת התבלינים
מעט צ'ילי חריף
כף סומסום שחור
חצי כפית גינג'ר טחון

אופן הכנה:

1. בקערה נפרדת מכינים את הרוטב עם כל מרכיבי הרוטב כולל התבלינים (רק בלי הגינג'ר) והשום (את השום חותכים גס) ומשרים למס' דקות.

2. להכנת המוקפץ:
חותכים גזר לרצועות דקות או מגרדים בפומפייה
חותכים כרוב לרצועות
חותכים פיטריות
על מחבת ווק זורקים קודם את הגזר ללא שמן כדי שיקבל צריבה
לאחר מכן את הכרוב ומקפיצים מספר דק'.

3. כששני אלו התרככו מעט מוספים את הפטריות ואחרי דקה שתיים את הנבטים הסינים, מקפיצים מס' הקפצות ויוצקים את הרוטב על המוקפץ. מקפיצים כדי למזג טעימים ומורידים מהאש.

4. את המוקפץ מעבירים למסננת על גבי קערה כדיי לנקז את הנוזלים ונותנים לו להתקרר כ 5 דק'.

5. הכנת האגרול:
לוקחים דף אורז ומשרים אותו במים למשך דקה.
פורסים אותו על מגבת נקייה ובעזרת מלקחים יוצקים מן התערובת על תחילתו של הדף.
מתחילים גלגול אחד ואת הקצוות מכניסים פנימה וממשיכים לגלגל תוך הצמדת הדף אל התערובת עד שהצורה עגולה ויפה.
מניחים על תבנית האפייה וממשיכים להכין את השאר.
כשמסיימים לקוחים את נוזל המוקף ומברישים על כל אגרול.
מחממים תנור ל 200 מעלות מראש וצולים את האגרולים ל 10 דק'.

בזמן ההגשה לא להניח את האגרולים אחד על השני כי הם עלולים להידבק.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו