קציצות טונה מזינות בתנור - פתרון מושלם לקופסת האוכל
מחפשים מנה קלה, מזינה וטעימה? קציצות טונה בתנור הן הפתרון המושלם.
הן זהובות מבחוץ, רכות מבפנים, וטעימות גם כשהן קרות.
השילוב של טונה עם ירקות כמו זוקיני ובצל, יוצר מנה בריאה ומאוזנת שמתאימה גם לילדים שמסרבים לכריכים, וגם למבוגרים שמחפשים תזונה קלה ומזינה.
המתכון של השפית תמרה אהרוני, מתוך התוכנית "תמרה וחברים".
למתכוני קציצות בריאות נוספות:
קציצות ברוקולי – בלי טיגון ובלי בלגן
מתכון לקציצות טונה מזינות בתנור
מצרכים ל-4-5 מנות:
3 קופסאות טונה בשמן זית (480 גרם סה"כ)
2 ביצים בגודל M (עדיף ביצי חופש אורגניות)
בצל בינוני
2 שיני שום כתוש
½ צרור כוסברה
½ פלפל צ’ילי בינוני ירוק
2 זוקיני בינוניים ירוקים
כפית שטוחה של מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
כף שמן זית
הוראות הכנה לקציצות טונה:
מחממים תנור על חום עליון-תחתון ל-180°C (מצב סטטי)
קוצצים דק את הבצל, הכוסברה והפלפל, ומכניסים לקערה גדולה.
מגררים את הזוקיני, סוחטים מנוזלים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
יוצרים קציצות פחוסות ושמנמנות בידיים משומנות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את הקציצות, ומזלפים מעליהן מעט שמן זית.
אופים עד שהקציצות יציבות וזהובות (כ-20 דקות).

הצעת הגשה לקציצות טונה. צילום: אפיק גבאי


