טרטר טונה חגיגי
המתכון הבא לטרטר טונה חגיגי הוא שילוב מושלם של טונה עשירה בחלבון ובאומגה 3, עם אבוקדו מלא נוגדי חמצון ושומר הידוע בתרומתו לעיכול.
מנה אלגנטית וצבעונית שמביאה לשולחן החג גם סטייל וגם ערכים תזונתיים.
ומה שכיף זה שהיא ממש פשוטה להכנה… אז שנתחיל להכין?
למתכוני בריאות נוספים על בסיס טונה:
טונה צרובה עם אורז כרובית וירקות
מתכון לטרטר טונה חגיגי
מצרכים:
4 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה בשמן זית
שומר
אבוקדו בשל
20 גרם שמן זית איכותי כתית מעולה
מיץ מחצי לימון
פלפל שחור גרוס ומלח, לפי הטעם
לקישוט: עלי בייבי טריים
הוראות הכנה לטרטר טונה חגיגי:
חותכים את האבוקדו באמצע, זורקים את הגלעין, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
מניחים את קוביות האבוקדו בקערה, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות.
קוצצים את השומר לקוביות קטנות, ומוסיפים אותו לקערה.
מסננים את הטונה, מפוררים בעדינות, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות.
בעזרת רינג מתכת או כוס רחבה, יוצרים על כל צלחת צורת עיגול יפה של התערובת.
מקשטים עם עלי בייבי טריים ומגישים.



