סלט קולרבי קראנצ'י עם בוטנים - מפתיע ובריא!
כמה מכם חשבתם לשלב סלט קולרבי בארוחה הקרובה?
למרות שהקולרבי לא תמיד מקבל את תשומת הלב הראויה, הקראנץ' המרענן, הטעם העדין והערכים התזונתיים המרשימים שלו הופכים אותו לבסיס מושלם לסלט.
בשילוב בוטנים קלויים ורוטב חמצמץ-חרדלי מתקבלת מנה חגיגית ומפתיעה שמוסיפה רעננות לכל ארוחה.
למקפידים על איזון תזונתי – בחלוקה ל-5 מנות, כל מנה מהווה מנת שומן אחת בלבד.
למתכוני בריאות קודמים על בסיס קולרבי:
מתכון לסלט קולרבי קראנצ'י עם בוטנים
מצרכים:
3 קולרבי בינוניים
3 גבעולי בצל ירוק
4 כפות בוטנים קלויים גרוסים
לרוטב:
כפית שמן זית
מיץ מחצי לימון
כף חומץ
כף חרדל גרגירים
פלפל שחור
שום כתוש (לפי הטעם)
הוראות הכנה לסלט קולרבי:
מקלפים את הקולרבי וחותכים למקלות דקים.
קוצצים דק את גבעולי הבצל הירוק (גם את החלק הירוק וגם את החלק הלבן).
מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את הבוטנים.
מערבבים אחת מרכיבי הרוטב בצנצנת ומוזגים מעל הסלט.
מומלץ לתבל לפחות שעה לפני האכילה, לספיגת טעמים.



