גרנולה בריאה שמוכנה בכמה דקות!
אם אתם נמנעים מלהכין גרנולה בבית, כי אין לכם כוח וזמן לקלייה ארוכה של חצי שעה ויותר, כדאי שתכירו את המתכון הבא לגרנולה בריאה וטעימה שמוכנה צ'יק צ'ק.
לשדרוג הבריאות מומלץ להוסיף לגרנולה גוג'י ברי.
גוג'י ברי הינו פרי חדש יחסית בארץ, אך משמש כבר אלפי שנים במזרח הרחוק לחיזוק ולריפוי, בזכות שפע נוגדי-חמצון ומינרלים חיוניים, כולל סידן, ברזל, סלניום, אשלגן ואבץ ויסודות קורט, ההופכים אותו 'למזון-על'.
רצוי להשרות את הפרי במים לפני השימוש, לביטול טעמו המריר מעט.
את הפרי ניתן למצוא מיובש באריזות, בחנויות הטבע.
למתכוני בריאות נוספים של גרנולה:
גרנולה ביתית קראנצ'ית ללא סוכר
מתכון לגרנולה בריאה שמוכנה בכמה דקות
מצרכים ל-3.5 כוסות של גרנולה בריאה:
כוס שיבולת שועל מלאה
2 כפות של שבבי קוקוס
כף שומשום
2 כפות גרעיני דלעת
4 כפות גרעיני חמניה
כף שמן קוקוס איכותי (כתית מעולה בכבישה קרה)
2 כפות אגבה או מייפל טהור
כף גדושה מכל אחד מהבאים: צימוקים, חמוציות וגוג'י ברי (אפשר גם פרי יבש אחר קצוץ דק)
הוראות הכנה:
במחבת רחבה מפזרים שכבה אחידה ודקה של שיבולת שועל וקולים כ-5 דקות על אש בינונית.
חשוב לערבב כל הזמן עד שהשיבולת מתחילה לקבל גוון זהוב קל.
מוסיפים למחבת את השומשום, הגרעינים ופתיתי הקוקוס.
מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לקלות יחד עוד 3–4 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל המרכיבים מקבלים צבע זהוב ומגרה.
בקערית נפרדת מערבבים אגבה או סירופ מייפל עם שמן קוקוס.
יוצקים את הסירופ על התערובת שבמחבת וממשיכים לקלות תוך ערבוב, עד שהכול מתייבש והופך לגרנולה פריכה.
מוסיפים את החמוציות והצימוקים, וקולים עוד דקה בלבד.
מורידים מהאש ומוסיפים את הגוג’י ברי.
מכסים ומשאירים להתקרר לטמפרטורת החדר.
מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר – עד שבועיים (אל דאגה, היא תיגמר עוד קודם).



