דגני בוקר בריאים ועשירים בחלבון
חיפשתי משהו יותר בריא מדגני הבוקר שמוכרים בסופר, וכשלא מצאתי, הכנתי בעצמי…
כדורי דגנים פריכים על בסיס שיבולת שועל וקינואה, עם נגיעה של קקאו, חמאת בוטנים / שקדים וסילאן שמוסיפה בדיוק את מידת המתיקות הרצויה.
זה קל להכנה, מלא ערכים תזונתיים, והכי כיף – עכשיו אפשר ליהנות מבוקר מפנק ובריא באמת.
למתכונים בריאים נוספים לארוחת הבוקר:
קוקו פופס שהם סופר פוד בהסוואה של ג'אנק פוד
5 דרכים להכנת דייסת שיבולת שועל
מתכון לדגני בוקר בריאים ועשירים בחלבון
מצרכים:
כוס קינואה מבושלת
2 כוסות שיבולת שועל
2 כפות קקאו
3 כפות סילאן
2 כפות חמאת בוטנים / שקדיה (חמאת שקדים)
רבע כוס מים
הוראות הכנה לדגני בוקר בריאים:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
שמים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

התערובת במעבד מזון. צילום: גבריאלה חבויניק
יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומניחים על התבנית.
אופים 30–40 דקות, עד שהכדורים מתקשים ומקבלים מרקם קריספי.
מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

דגני בוקר בצנצנת. צילום: גבריאלה חבויניק



