sujok_Fly
barimax1125_Fly

דגני בוקר בריאים ועשירים בחלבון

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: < 1 דקה
רוצים לשדרג את ארוחת הבוקר שלכם ושל הילדים? טוחנים כמה רכיבים במעבד מזון, אופים בתנור - ויש לכם דגני בוקר קראנצ'יים טעימים ובריאים

דגני בוקר בריאים בהכנה עצמית. צילום: גבריאלה חבויניק

Briaa_Nov_IN

חיפשתי משהו יותר בריא מדגני הבוקר שמוכרים בסופר, וכשלא מצאתי, הכנתי בעצמי…

כדורי דגנים פריכים על בסיס שיבולת שועל וקינואה, עם נגיעה של קקאו, חמאת בוטנים / שקדים וסילאן שמוסיפה בדיוק את מידת המתיקות הרצויה.

זה קל להכנה, מלא ערכים תזונתיים, והכי כיף – עכשיו אפשר ליהנות מבוקר מפנק ובריא באמת.

למתכונים בריאים נוספים לארוחת הבוקר:

קוקו פופס שהם סופר פוד בהסוואה של ג'אנק פוד

גרנולה בריאה שמוכנה בכמה דקות

5 דרכים להכנת דייסת שיבולת שועל

מתכון לדגני בוקר בריאים ועשירים בחלבון

מצרכים:

כוס קינואה מבושלת

2 כוסות שיבולת שועל

2 כפות קקאו

3 כפות סילאן

2 כפות חמאת בוטנים / שקדיה (חמאת שקדים)

רבע כוס מים

הוראות הכנה לדגני בוקר בריאים:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

שמים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

התערובת במעבד מזון. צילום: גבריאלה חבויניק

התערובת במעבד מזון. צילום: גבריאלה חבויניק

יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומניחים על התבנית.

אופים 30–40 דקות, עד שהכדורים מתקשים ומקבלים מרקם קריספי.

מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

דגני בוקר בצנצנת. צילום: גבריאלה חבויניק

דגני בוקר בצנצנת. צילום: גבריאלה חבויניק

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו