Briaa_Nov_Fly
GOODMUV_Fly

מושלם לחגי תשרי: סלט סלרי, פטרוזיליה ורימון

מאת: אמיר כלפון - שף יערות הכרמל, באדיבות האגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: < 1 דקה
גם אם אתם לא בנופש בחגים, עם המתכון הבא תוכלו לפנק את עצמכם בסלט שף טעים ואיכותי ממש כמו שמוגש במלון בריאות

סלט סלרי, פטרוזיליה ורימון. צילום: 123RF

Briaa_Nov_IN

המתכון לסלט סלרי הבא מיישם את מה שמאמין השף אמיר כלפון על תזונה בריאה:

"כשאני חושב על תזונה בריאה הדבר הראשון שעולה לנגד עיניי הוא שימוש בחומרי מזון טבעיים, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל ותמציות טעם, אבקות מרק ורטבים מוכנים.

שימוש במגוון רב של ירקות על כל הצבעים והסוגים ועשבי תיבול טריים".

למתכוני סלטי בריאות נוספים המתאימים לחג:

סלט עשבי תיבול מרענן

מיקס חסה עם רוטב חלומי

סלט ירוק עם רימונים ברוטב דבש

מתכון לסלט סלרי, פטרוזיליה ורימון

חומרים ל-4 מנות

2 שורשי סלרי

2 גבעולי סלרי אמריקאי

חופן עלי פטרוזיליה

50 גרם אגוזי פקאן גרוסים

גרגרים מרימון אחד

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון

5 כפות שמן זית

כף דבש

מעט מלח ופלפל

הוראות הכנה לסלט סלרי, פטרוזיליה ורימון:

לקלף את שורש הסלרי ואת הגבעולים.

לפרוס אותם לפרוסות דקיקות ולשים בקערה יחד עם הפטרוזילה וגרגירי הרימון.

לערבב יחד את כל מצרכי הרוטב ולהוסיף אותו לקערה.

לפזר מעל את אגוזי הפקאן.


מתכון זה שותף על ידי השף אמיר כלפון ביוזמת האגודה למען הסרטן המבקשת להנגיש לציבור מתכונים בריאים וטעימים לשמירה על אורח חיים בריא, שנמצא כמפחית את הסיכון לתחלואה בסרטן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו