מושלם לחגי תשרי: סלט סלרי, פטרוזיליה ורימון
המתכון לסלט סלרי הבא מיישם את מה שמאמין השף אמיר כלפון על תזונה בריאה:
"כשאני חושב על תזונה בריאה הדבר הראשון שעולה לנגד עיניי הוא שימוש בחומרי מזון טבעיים, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל ותמציות טעם, אבקות מרק ורטבים מוכנים.
שימוש במגוון רב של ירקות על כל הצבעים והסוגים ועשבי תיבול טריים".
למתכוני סלטי בריאות נוספים המתאימים לחג:
מתכון לסלט סלרי, פטרוזיליה ורימון
חומרים ל-4 מנות
2 שורשי סלרי
2 גבעולי סלרי אמריקאי
חופן עלי פטרוזיליה
50 גרם אגוזי פקאן גרוסים
גרגרים מרימון אחד
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
5 כפות שמן זית
כף דבש
מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה לסלט סלרי, פטרוזיליה ורימון:
לקלף את שורש הסלרי ואת הגבעולים.
לפרוס אותם לפרוסות דקיקות ולשים בקערה יחד עם הפטרוזילה וגרגירי הרימון.
לערבב יחד את כל מצרכי הרוטב ולהוסיף אותו לקערה.
לפזר מעל את אגוזי הפקאן.
מתכון זה שותף על ידי השף אמיר כלפון ביוזמת האגודה למען הסרטן המבקשת להנגיש לציבור מתכונים בריאים וטעימים לשמירה על אורח חיים בריא, שנמצא כמפחית את הסיכון לתחלואה בסרטן.



