לפני 3 שנים ניצן דקל נחשף לגרגרי גוג'י ברי מיובשים, המיובאים מהמזרח. כחקלאי, הגיע לתובנה: "מדוע לא יהיו פירות גוג'י ברי טריים תוצרת הארץ?"
לאחר בדיקה מעמיקה של מרכיבי הפרי ותועלתו לגוף האדם, החליט ניצן להקים את החווה. מלכתחילה היה ברור שפרי כל כך בריא יגודל בשיטה האורגנית, הכוללת מעקב אחר טיב הקרקע, המים והפרי, נקיים מחומרי הדברה וריסוס. להבדיל מהגרגרים המיובשים המיובאים שלא ידוע באילו תנאים מגודלים ומטופלים (ייבוש והתאמתו למוצר מסחרי).
פרי הגוג'י ברי לא היה מוכר למשרד החקלאות ולוועדה לגידולים חדשים, עד לביקור שערכו בחווה.
הגוג'י ברי הוכרז כמזון על בשל כמות אדירה של נוגדי חמצון (פי 7 מרימון) ומרכיבים רבים וחשובים אחרים. עפ"י דיוויד וולף חוקר מזונות על, הגוג'י ברי נחשב לפרי המזין ביותר ועפ"י חוקרי המזרח, יש בכוחו אף לעכב הזדקנות בשל מרכיב הממריץ ייצור של הורמון הגדילה בגוף האדם. בפרי גם מרכיבים אנטי פטרייתיים ומרכיבים המונעים נזקי עור מקרני השמש.
חוות הגוג'י מקיימת קטיף עצמי ובעתיד מתוכנן מרכז מבקרים.