9KATEDRAFLYL

Powered by WP Bannerize

MARAVA07_RIGHTF

Powered by WP Bannerize

bariba בתפריט טבעוני

מאת: עדן פלד, הולותרפיה, נטורופתיה, הרבליזם קליני
bariba בנמל תל אביב יצאו בתפריט טבעוני חדש שממשיך את הקו הבריא. עוד קלף של סיפוק בדרך להגשמת החלום שבכל מסעדה בישראל יהיה חלק שמוקדש כל כולו לשואפי הבריאות

בריבה ידועה כמקום שוחר בריאות, אך לא יצאה עד כה בתפריט טבעוני למהדרין. התפריט ברובו היה מורכב ממוצרי איכות לצד מנות טעימות על טהרת הקלוריות, והכל כחלק מהסיפור כולו שמתחולל שם. לצד המסעדות ברשת, יש את "דרך חיים", מכון בריאות בו יש טיפולים, ספא ומכון כושר להנאת הלקוחות. המסעדה היא רק תוספת, אבל כעת, תוספת טבעונית.

התישבנו במקום, נהנים מרוח הים שנשבה כל הדרך על רציף הנמל עד המסעדה. הדרך היתה רצופה מסעדות מעוצבות, ממש כמו פה, שהגישו ברובן לשולחנות מחבתות מעלות אדים ופלטות של גבינות לתיירים ואורחים מקרוב ומרחוק. ההרגשה בנמל היא של תרבות השפע בשיאה, וממש בסיום המסע מלא התובנות, נחתנו כאן- מקום המעוצב ביד נקייה, גווני לבן וקצב קצת שונה.

בחרנו בשולחן צדדי ושקט, ונהנו ממיץ תפוזים סחוט טבעי וקר בכוסות קוקטייל שרואים עכשיו הרבה בחוץ, ולפעמים אני מודה, ממש עושות את הטעם. המנות הראשונות של הבוקר פצחו בשיר על השולחן, והיו פתיחה נהדרת למה שיגיע אחריהן… סלט bariba שהיה מורכב מפטריות, בצל וטופו מוקפצים ביין אדום ודבש על מיקס חסות, קינואה, נענע, פטרוזיליה, סלק וצימוקים. תענוג! בנוסף לחם הבית שאופים ממש כאן במקום, עם בלסמי ושום קונפי בצדו (זוכרים, חמאה זה לא מהצד של הכלה הטבעונית), וחציל שלם קלוי על הגריל עם טחינה מעליו מזוגגת בסילאן.

נהנינו מאוד, וגם האמת, די שבענו ממה שהוגש עד כה, אבל בשל המשימה שהוטלה עלינו, החלטנו לנוע קדימה, ולפחות לטעום. לכם אני מציעה, קחו מנה ראשונה אחת או שתקציבו ארבע שעות לארוחה, בערך כמו שאנחנו עשינו. והיה נהדר, אין תלונות.

המנה השניה היתה קלה לבחירה, הרי הגעתי כדי לטעם את סטייק הטופו הידוע של בריבה, אך על חברתה התלבטנו. סטייק הטופו היה מצוין, רך כמו שטופו יכול להיות, ונראה היה שהושמה פה ים תשומת לב. על הטופו רוטב מתוק אסייאתי ונבטים סגולים וחריפים, וכל כולו נח על מצע של אורז פרא מעורב.

את המנה השניה שבחרנו פחות אהבנו, אולי כי היא נחה ליד זו המושקעת, ואולי כי תוספת כמנה עיקרית במסעדה לטבעונים אף פעם לא עשתה לי הרגשה נעימה. אך יש מי שיראה את המנה הזו כהצלחה גדולה, בעיקר בשל העובדה כי היתה טעימה מאוד. אוסף של קינואה, ועליה דלעת צרובה, או כמו שהמנה מכונה: דלעת צלויה על סלט קינואה עם טחינה ורימונים.

דלעת צרובה על מצע קינואה (צילום: bariba)

דלעת צרובה על מצע קינואה (צילום: bariba)

לא הרגשנו טעמים של שמן, טעמים של חומרים משמרים או טעמים שלא הכרנו מדי, וזאת זכות גדולה! האוכל היה אוורירי וטעים, פשוט ובריא, ממש השלמה לטיפול בוקר מפנק וייעוץ נטורופתי.

הקינוח הגיע בסיום הארוחה, והיה מורכב מפרוסות אבטיח (שכמובן לא נגסתי, הרי עם כל הכבוד לטבעונות, לא אוכלים פירות אחרי הארוחה…) אבל היה מרשים, סלט פירות בכלי זכוכית קטנים ומקסימים וכדרי סורבה פירות מתוקים ונעימים מאוד, מפירות ואלכוהול (התפוח ספג את הוודקה ואכן היה ניתן להגיד שהוא תפוח שיכור הפעם). אני אהבתי מאוד, השותף שלידי הסתחרר מעט…

סיימנו בקפה עם חלב סויה, ושמחנו שיצא לנו לחלוק עם הצוות את הרגעים הראשונים של התפריט הטבעוני, להעיר ולהאיר, ולראות שוב פעם כי התפיסה הבריאותית, בה האוכל אינו רק מזון אלא תרופה, והתפריט אינו מכיל מנות שבחובן טמון כאב כלשהו – מתפשט ונהיה אופנה, אך כזו שלא הולכת לחלוף, אלא רק להקבע.

סטייק טופו

רשימת מרכיבים לסטייק:

• 200 גרם טופו
• 2 כפות צ'ילי מתוק
• 1 כף יין אדום
• 1 כף סירופ מייפל
• 1 כף חומץ לבן
• 2 כפות חומץ בלסמי
• ג'ינג'ר קצוץ
• 1 שן שום קצוץ
• מעט מלח

הוראות הכנה:

1. פורסים את הטופו ל-2 חתיכות מלבניות בגובה של 1-1.5 ס"מ כל אחת (כמו בתמונה)
2. מרינדה:  מערבבים בקערה – צ'ילי, יין אדום, מייפל, חומץ, חומץ בלסמי, ג'ינג'ר קצוץ, שום ומוסיפים מעט מלח לתיבול.
3. משרים את הטופו במרינדה
4. מחממים מחבת גריל (מחבת פסים) וצולים את הסטייק ,3 דקות לכל צד.
5. לקראת הסוף, יוצקים את שאר הרוטב למחבת.

תוספת אורז:

• מכינים חצי כוס אורז לבן – לפי הוראות יצרן
• מכינים חצי כוס אורז בר (אורז שחור) – לפי הוראות יצרן
• אפונה קפואה – חולטים במים רותחים ומיד לתוך מי קרח
• בטטה אפויה (תוספת מעניינת, אך לא חובה) – חותכים לקוביות של 1 ס"מ ומערבבים עם שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור.
מכניסים את הבטטה לחצי שעה לתנור, בחום 200 מעלות. מכוסה.
לאחר חצי שעה מורידים את הכיסוי ומשאירים לעוד 10 דקות.
• מערבבים את האורז הלבן, השחור ואת האפונה והבטטה.
• מחממים 4 דקות בתנור 180 מעלות.

 

מסעדת bariba  – מטבח מודרני בריא בנמל תל אביב

 

 

השאירו תגובה: