Spirulife_Shocomaca_fly
Focus_10_fly

פשטידת דלורית

מאת: הילית חמו מתוך הספר "הבישול טבעי" בהוצאת הבית הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
barimax1125_IN

החומרים:

1 דלורית
2 פלפלים אדומים, שטופים וחתוכים לקוביות
10 עגבניות מיובשות קצוצות, מהסוג הבהיר והרך יותר
צרור בצל ירוק, מנוקה וקצוץ גס
חופן ארוגולה (רוקט) קצוצה
3 ביצים קטנות (רצוי אורגניות)
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות פירורי לחם מקמח מלא
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור לחום של °180.
2. אם אתם מכינים את הפשטידה עם בצק, יש להכין בצק לפי ההוראות, לחורר אותו במזלג ולאפות אותו במשך 10 דקות עם שעועית עליו (כדי שלא יתפח).
3. לחצות את הדלורית ולאפות אותה בתנור החם במשך כחצי שעה עד שהיא רכה.
4. לרוקן את הדלורית ולרסק אותה בקערה.
5. לאדות את הפלפלים עם כפית שמן זית במחבת מכוסה, במשך 10 דקות. להוסיף את הבצל הירוק ואת העגבניות המיובשות ומאדים עוד 10 דקות.
6. להוסיף לדלורית המרוסקת את הארוגולה הקצוצה, את הביצים, את השמנת ואת פירורי הלחם.
7. להוסיף לדלורית את תערובת הפלפלים.
8. אם מכינים פשטידה עם בצק יש לצקת את התערובת לתוך הבצק החצי אפוי. אם מכינים פשטידה בלי בצק, יש לצקת את התערובת לתבנית משומנת.
9. לפזר את המוצרלה מעל הפשטידה, ולהכניס לתנור למשך 15 דקות.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו