Bari15_Fly
Bari15_Fly

ניוקי ברוטב שמנת סויה, ברוקולי ואפונה

מאת: עדן פלד, נטורופתיה, פסיכותרפיה הוליסטית והרבליזם קליני
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In


ניוקי ברוטב שמנת סויה, ברוקולי ואפונה

 

מצרכים:

חבילת ניוקי ללא גלוטן (חברת גרין)
שני בצלים
מיכל שמנת סויה
שמן קוקוס
פרח ברוקולי גדול או שניים קטנים
רבע חבילת אפונה קפואה, או כ-300 גרם אפונה טרייה
מלח סלעים
קורט קינמון
קורט פפריקה חריפה
קורט כמון

אופן ההכנה:

את הניוקי מבשלים בסיר נפרד, לפי ההוראות.
לאחר מכן, במחבת נפרדת נטגן מעט בצל על שמן קוקוס, או שניתן לבשלו על שכבת מים דקה.
כשהבצל מזהיב או מתרכך, תלוי במדיום ההכנה, נוסיף כוס מים ונוסיף את הברוקולי, האפונה והתבלינים. אין לדאוג ולהוסיף מים, מכיון שהאדים יבשלו את מה שאינו מכוסה, וכך הברוקולי יוצא טעים יותר מאשר הוא מתבשל ונמוח… בדרך זו הוא נשאר קשה מעט וטעים יותר.

את השמנת ניתן להוסיף כשאנו מרגישים שהתבשיל כמעט מוכן, כדי שתתבשל כשתי דקות ותתפוס את הטעמים. מה עוד שבשלב זה המים כבר התאדו ויש להוסיף מעט נוזלים בלאו הכי.
לסנן את הניוקי, להוסיף את הרוטב ולהגיש באהבה!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו