לביבות בטטה בקרם שום ועירית
לביבות בטטה בקרם שום ועירית
מחלקת הרושם: כשרוצים לארח ולקבל wow גדול, בלי הרבה מאמץ!!!!
מצרכים :
4 בטטות בינוניות שטופות היטב
1/2 כוס קמח אורז מלא
חצי כפית מלח אטלנטי
רבע כפית פלפל לבן
קרם קשיו ועירית :
100 גר' קשיו טבעי מושרה
2 כפות מים
מלח ים, פלפל לבן
1 שן שום
כף עירית קצוצה
הכנה לביבות בטטה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מניחים את הבטטות בתבנית אפייה, אופים כ 40 דקות.
מצננים מעט. קולפים את הקליפה.
מעבירים לקערה מועכים את הבטטות לממחה באמצעות מזלג, מערבבים עם שאר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים ל1/2 שעה לספיחת נוזלים.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרטיבים ידיים, יוצרים לביבות שטוחות, ומניחים על התבנית המרופדת.
אופים בחום בינוני 180 מעלות ל40 דקות, ניתן לאפות זמן ארוך יותר, לפריכות מירבית.
הכנה קרם קשיו :
מערבבים בבלנדר את כול המצרכים לתערובת חלקה וקרמית.( במידה והקרם נוקשה ניתן להוסיף כף מים)
הצעת הגשה : מזלפים את קרם הקשיו על הלביבות, אפשר לקשט בפסטו בזיליקום ועגבניות שרי