מרק דלעת
מאת: חן שלום
זמן קריאה: < 1 דקה
מרק דלעת קטיפתי
חומרים
1 בצל גדול פרוס
2-3 שיני שום
2 בטאטות בינוניות
כ-400 גר' דלעת
2 גזרים
1 ראש סלרי עם העלים
2-3 כפות שמן עבור הטיגון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כפית כורכום, 1/2 כפית פלפל אנגלי
אופן ההכנה
מטגנים בצל ושום, מכניסים לסיר גדול.
חותכים לקוביות גסות את כל הירקות, מוסיפים כ-3 ליטר מים, מבשלים על אש בינונית עד שכל הירקות מתרככות.
מורידים מהאש, מוצאים את כל העלים הירוקים , מכניסים מערבל ידני בתוך המרק עד לקבלת מרק קטיפתי.
מגישים בצלקת עם עלי פטרוזיליה קצוצה מעל.