קוביות חציל במשרה אסייתי
מאת: אביטל סבג
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
1 חציל
1/2 שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום מגוררות
2 כפיות רוטב סויה
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות טחינה גולמית
2 כפיות שומשום מלא
ההכנה:
קולים את החציל על אש גלויה, עד שהוא נחרך מכל צדדיו. רצוי לבחור חציל טרי שעורו מתוח ויש הרבה בשר בבטנו. מצננים. מסירים את קליפת החציל, את לא את ראשו. מערבבים בצלוחית את הג'ינג'ר והשום המגוררים ומוסיפים את רוטב הסויה והפלפל השחור. מניחים את החציל בכלי הגשה ויוצקים מעליו את רוטב הסויה. מטפטפים את הטחינה הגולמית ומקשטים בשומשום.
לקוח מתוך הספר של אביטל סבג: "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן" – הוצאת גפן ירושלים.