קציצות אורז מלא וטופו
קציצות אורז מלא וטופו
החומרים:
1 חבילה טופו (כ- 300 גרם)
1/2 ק' אורז עגול מלא מבושל ב-1 ל' מים
2 כפות ממרח מיסו
חופן פטרוזיליה
1 בצל
1 שן שום
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית כמון טחון
סומסום מלא
לרוטב:
כף שקדיה
כף טחינה
2 כפיות מיסו
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
2. יוצרים קציצות בעזרת כף ומניחים בתבנית אפיה משומנת ומרופדת בשומשום.
3. אופים בחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) כרבע שעה, עד שהקציצות משחימות ומתקשות מעט.
4. בינתיים, מכינים את הרוטב: מערבבים שקדיה, טחינה ומיסו ומוסיפים בהדרגה את המים. בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה . יוצקים על הקציצות ואופים כ- 5 דקות נוספות.
* טופו ומיסו הם מוצרים מסויה אשר תכולת החלבון בהם מגיעה עד ל- 50%.