לזניה צמחונית
לזניה צמחונית
חומרים: 4 מנות
450 גרם טופו קשה
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס טחינה משומשום טחון
¼ כוס שבבי קוקוס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות גזר חתוך לקוביות
1 קישוא בינוני מזן זוקיני
1 דלעת בינונית צהובה
1 תפרחת ברוקולי קצוצה
1 כוס רסק עגבניות נטול מלח
1 כף אורגנו
1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקיים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1 חבילה של אטריות לזניה מחיטה מלאה, שהורתחה בהתאם להוראות שעל האריזה
1 כוס נתחי גבינת סויה
אופן ההכנה:
ערבבו את הטופו, מיץ הלימון, הטחינה, שבבי הקוקוס והפטרוזיליה במעבד מזון והניחו בצד. ערבבו את כל הירקות עם רוטב העגבניות, האורגנו, תערובת התבלינים האיטלקיים ובצל ירוק עד שמתקבל רוטב צמחי סמיך. הניחו כמות קטנה של רוטב בתחתית קדרה גדולה. צרו שכבות של אטריות לזניה מבושלות באופן כזה: פזרו תערובת טופו מעל לשכבת אטריות ומעליה את רוטב הירקות. הניחו את שכבת האטריות האחרונה למעלה, פזרו עליה פתיתי גבינת סויה, כסו את הקדרה ואפו בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס למשך 40 דקות.