פצפוצי קינואה בטעם חלבה
פצפוצי קינואה בטעם חלבה
רכיבים (20 ריבועים):
5 כוסות פצפוצי קינואה (קונים בחנויות טבע)
200 גרם שומשום מלא
חצי כוס גרעיני חמנייה קלופים
חצי כוס דבש לא מחומם
¾ כוס טחינה משומשום מלא
100 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה
הכנה:
קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב.
מערבבים בקערה גדולה את פצפוצי הקינואה עם השומשום הקלוי והגרעינים.
ממיסים בסיר גדול שמן קוקוס וטחינה.
מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים דבש.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב.
שופכים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים בנייר אפיה נוסף ודוחסים את מקפיאים כשלוש שעות לפחות וחותכים.
בעניין הדבש: כאשר מחממים דבש, אובדים המינרלים, הויטמינים וחומצות האמינו של הדבש והוא הופך לסוכר פשוט. בנוסף, לפי הרפואה האיורוודית (הרפואה ההודית העתיקה), אין לחמם דבש שכן בעת החימום הוא הופך לרעיל.