LiveWell_Fly
Liat_Fly

עוגיות קמח חומוס ודבלים

מאת: ענבר רוגע, מנחת סדנאות לתזונה טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

חומרים:

4 דבלים גדולות, מושרות עד כדי התרככות ומסוננות
1 כוס קמח חומוס
1 בננה בשלה
1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה, מומס לכדי נוזליות
כף דבש או סירופ מייפל
אופציונלי: 1 כפית סודה לשתיה

עוגיות קמח חומוסאפשר גם לתת טוויסט מלוח

הכנה:

מדליקים את התנור ל-170 מעלות.
מערבלים בבלנדר את הדבלים והבננה עד למשחה חלקה.
בקערה מערבבים את קמח החומוס, השמן והדבש/מייפל. מוסיפים פנימה את משחת הבננות-דבלים ומערבבים היטב. אם רוצים עוגיות אווריריות מעט יותר, מוסיפים את הסודה לשתייה.
מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ויוצרים עליה כ10 עוגיות קטנות, או מורחים שכבה אחידה נמוכה ורחבה שאפשר לחתוך אחר כך לריבועים.
אופים כ15 דקות ב170 מעלות. מוציאים ומקררים.
טיפ: אפשר לוותר על ההמתקה (המייפל או דבש) ולהחליף את שמן הקוקוס בשמן זית, והתוצאה המתקבלת דומה למעין לחם מתקתק מעט.

הצעת הגשה:

למרוח מלמעלה שכבה של ריבה טבעית, ליצירת אפקט צבעוני יותר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו