LiveWell_Fly
Bari15_Fly

עששת? שמן קוקוס מומלץ לכם

מאת: דנה דרבינסקי
זמן קריאה: 2 דקות
אחרי שהתבסס כמזון הבריא ביותר למוח, לעור, לשיער, לכולסטרול, לעייפות וללב, מחקר חדש קובע כי שמן הקוקוס הא המאכל היחיד שיכול להילחם בחיידק שתוסס בפה שלנו וגורם לעששת. עוד על הזהב הלבן שלא מפסיק להפתיע

צילום: pixabay

Bari15_In

הזהב החדש כבר כאן. קוראים לו שמן קוקוס ונראה שמאז בהלת הזהב בקליפורניה, לא היתה התלהבות כל כך גורפת מחומר טבעי. התשבוחות, ההתפעלות והקרדיטים שזוכה להם שמן הקוקוס בשנים האחרונות, מגיעים מכל הכיוונים.

מומחי התזונה מציינים שהוא השמן הבריא ביותר לטיגון ואפייה, מכיוון שהוא לא מתחמצן בטמפרטורת גבוהות ולא הופך, כמו השמנים האחרים, לכולסטרול רע ששוקע בכלי הדם. המומחים לעור וליופי מתבססים על מחקרים שמוכיחים שהשמן מעודד צמיחת שיער בריא, ומזין את העור יותר מכל קרם. בארה"ב מצליחים ספרי דיאטה המבוססים על שמן הקוקוס, מאחר והוא נותן אנרגיה זמינה, ומעודד חילוף חומרים. וזה רק על קצה המזלג.

המזון היחיד שנלחם בחיידק העששת

הגילוי המדעי האחרון בעניין שמן הקוקוס עומד לבצע מהפכה בתחום בריאות השן. אחת המחלות הנפוצות שנלחמים בהן חוקרי בריאות הפה היא העששת – זו תוקפת  60-90% מהילדים וכמעט כל מבוגר במדינות המתועשות. העששת גורמת לכאבים, להפרעה בלעיסה ובדיבור וכמובן מהווה בעיה אסתטית. אם לא מזהים ומטפלים בה בזמן, המצב עשוי להיגרר לדלקת של מוך השן שיכולה לגרום לנמק, לדלקת, לזיהום בעצם הלסת ונעצור כאן.

העששת נגרמת כששכבת הפלאק ובעקבותיה גם שכבת האמאייל שמגנה על השיניים, מתחילות להיסדק. עוד סיבה להתפתחות העששת היא מחסור בוויטמינים ומינרלים, שגורם לשיניים להיות רכות ופגיעות.

והנה תפנית חשובה – חוקרים מהמכון הטכנולוגי באירלנד, ה- AIT , הוכיחו ששמן קוקוס הוא המזון היחיד שמגן על השיניים. מסתבר כי שמן הקוקוס טוב בהרס החיידק סטרפטוקקטס מוטאן, שמתסיס בפה חומצה לקטית הגורמת לעששת.

למעשה תכשירי שטיפת פה דנטליים כוללים כימיקלים שהורגים גם את החיידקים הטובים וגם את הרעים ומשאירים את הפה פגיע.

ניב באוך מחברת ג'אמוקה, חסיד נלהב של שמן הקוקוס, והראשון לייבא אותו ארצה, כבר ממזמן סיפר לכל מי שהיה בסביבה כי שמן הקוקוס טוב גם לבריאות הפה. "שלוש כפות של שמן קוקוס ביום", הוא אומר, "במריחה על פרוסת לחם, או בתוך דיסה ועוד, הן הדרך הכי יעילה לטהר את חלל הפה ולהשמיד את החיידקים בפה שמתסיסים  וגורמים לעששת".

מדוע שמן קוקוס מומלץ?

מי שטרם השתכנע ששמן קוקוס הוא ממזונות הבריאות החשובים שאפשר להחזיק בכל בית, יכול לעיין למשל ברשימה המרשימה: 101 דברים שימושים מומלצים לשמן קוקוס.

שמן הקוקוס מומלץ גם כחמאת גוף לעור יבש, כקרם החתלה לתינוקות, כאפטר שייב, כמסיר איפור וכאמצעי להרגיע את העור לאחר עקיצות או חשיפה לשמש. מומלץ גם להשתמש בו גם כמסכה להזנה, חיזוק ומניעת נשירה של השיער וגם כטיפול מונע להיווצרות קשקשים.

השימוש בשמן הקוקוס מומלץ אהוב ופופולרי לשימושים שהוזכרו, לא רק בגלל הריח הנעים, אלא גם בגלל הספיגה המהירה שלו בעור. בארה"ב קוראים לו בזכות התכונה הזו "השמן היבש" כי המבנה הכימי שלו ייחודי ואחרי שמורחים אותו, לא נשארת תחושת שמנוניות.

שמן קוקוס מומלץ גם לעור

מי שמשלב את שמן הקוקס האורגני בסגנון החיים שלו. יודע שהוא מזין את העור, השיער והגוף בחומר טבעי ועשיר שאין בו תוספות כימיות.

לסיכום, יש להניח שתוך זמן לא רב, בעקבות המחקר החדש, יגיעו למדפי החנויות משחות שיניים מבוססות שמן קוקוס וגם ממרחים לכריכים המבוססים על השמן הבריא. המפץ הגדול של מוצרים המבוססים על השמן העדין, אנחנו מהמרים, רק התחיל. עוד על שמן קוקוס תמצאו כאן.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רבקה

    שלום
    אני התחלתי להשתמתש בשמן קוקוס, ואני גם משמתשת בקוקוס הצעיר, אבל הדיאטנית שלי אומרת שזה שומן טראנס ומכיל הרבה סיבים וזה לא בריא, אני אברך ראשונה אם תצא משחת שנים על בסיס שמן קוקוס כי אני שוטפת את החניכיים עם מי קוקוס ויש שפור גדול בדלקת
    אני בכל זאת משתמשת ואוהבת רבקה

  2. מירה

    היא טעמו. יש לו טעם שמתחבר רק למתוקים.

  3. חדוה

    למה רק למתוקים? אני מקפיצה איתו מנות סיניות במקום לשרוף שמן בחום גבוה!
    לדעתי הבעיה הגדולה היא במחיר! צנצנת במחיר כזה לכל כך הרבה שימושים יוצא מאד יקר

  4. רבקה

    שלום רב
    קניתי שמן קוקוס הוא בא בצורה מוצקה בצבע לבן האם אחרי הפתיחה צריך להכניס למקרר
    תודה רבקה

  5. בנימין מילמן

    כאשר מתבוננים בשפע המאמרים וספרים המשבחים את שמן הקוקוס, אני מקבל את התחושה שכמעט כולם מתבססים על דברים המפרסמים היצרנים והמפיצים. אשמח לראות עבודות מחקר מדעיות, אשר זכו לפרסום בירחון אמין

  6. סיוון

    לא צריך לשמור במקרר, בקיץ הוא יהיה נוזלי וזה בסדר. המחקרים הם בעיקר באנגלית, אז מי שמעוניין מוזמן לעשות חיפוש, יש ים של מידע באנגלית על יתרונות שמן קוקוס.
    אי אפשר לטגן עליו חצילים למשל כי זה פשוט לא טעים. אבל בעיקרון הוא היחידי שבטוח לשימוש בבישול/אפייה.
    חביטה – אפשר להתרגל לטעמה כשמטגנים על שמן קוקוס, אבל לא בכל מתכון הוא מתאים מבחי להרוס את הטעם.
    יש לו המון שימושים, כדאי לקרוא על זה.
    הבעיה שהוא נורא יקר… ואם לקנות לשימוש פנימי (לא רק לשיער/עיסוי) אז לדעתי רק שמן קוקוס extra virgin organic. יש מספיק חברות שמוכרות את זה באתרים באינטרנט ושולחות לארץ. קניתי שני סוגים והייתי מרוצה משניהם.

  7. ארומה-תרפיסט

    כל הכבוד לניב היזם הזריז, אבל החלק האנטי בקטריאלי בשמן קוקוס הוא זניח ובכך הוא לא יתרום הרבה לבריאות השיניים, מה גם שמעבר של השמן בפה כשהוא מרוח על משהו ונבלע מיד לא יתן שום תועלת. אם תיוצר משחת שיניים על בסיס שמן קוקוס במקום כימיקלים אחרים- מה טוב. אבל לא לצפות ממנו להיות החלק הפעיל.

  8. רות

    לכל הספקנים, השמן טוב לעששת ואפשר להכין ממנו משחת שיניים, רצוי להשהות בפה במשך מס' דקות, נוסה בהצלחה !

  9. איליין

    מדהים עד כמה הפער בין הדברים הללו לבין כל מה שלומדות דיטניות קלניות או כל מקצוע רפואי מוכר..שמן רווי ממקור צמחי,כמו קוקוס,דקל הינם לא בריאים מעצם היותם רווים וקשורים ליותר בעיות של כלי הדם והלב.למה להשתמש בשמן רווי כשיש לנו זהב טהור,לר רווי,כמו שמן זית?.בשניהם אין כולסטרול-כי בשום שמן מהצומח אין כולסטרול!! זו מולקולה מעולם החי..איכשהו,המידע לא נשמע אמין במיוחד 920635

  10. צבי

    משתמשים בו בבית כבר יותר משנה. צח כשלג עם ניחוח עדין של קוקוס. טוב לטיגון, קוסמטיקה ואין ספור שימושים. מומלץ בחום.

    http://www.jammoka.com

  11. המדקדק

    לפי המחקרים למטה, שמן הקוקוס לא מומלץ לצריכה תכופה עקב ערכי שוון רווי גבוהות (פי 7 משמן קנולה ופי 14 משמן זית).

    2.^ Jump up to: a b "Around the Block Nutrition Facts at a Glance: More on Nutrients to Get Less Of". Food and Drug Administration. 09/05/2012 2012-09-05. Retrieved 2014-01-25. Check date values in: |date= (help)
    3.^ Jump up to: a b "Avoiding Heart Attacks and Strokes" (PDF). World Health Organization. Retrieved 2011-04-06.
    4.^ Jump up to: a b Singh RB, Mori H, Chen J, Mendis S, Moshiri M, Zhu S, Kim SH, Sy RG, Faruqui AM (December 1996). "Recommendations for the prevention of coronary artery disease in Asians: a scientific statement of the International College of Nutrition". J Cardiovasc Risk 3 (6): 489–494. doi:10.1097/00043798-199612000-00002. PMID 9100083.
    5.^ Jump up to: a b "Dietary Guidelines for Americans 2010". Department of Health and Human Services. Retrieved 17 March 2011.
    6.^ Jump up to: a b "American Dietetic Association and Dietitians of Canada Offer Up-to-Date Guidance on Dietary Fat". American Dietetic Association. Retrieved 2011-03-16.
    7.^ Jump up to: a b "Tropical Oils". American Heart Association. Retrieved 2011-03-16.
    8.^ Jump up to: a b "Lower your cholesterol". National Health Service. Retrieved 2011-03-16.
    9.^ Jump up to: a b "Heart Healthy Eating: Cholesterol". Dietitians of Canada. 2010-09-01. Retrieved 2013-07-05.