מרק לבן עדין
מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
2 כפות שמן זית
2 תפ"א קלופים ופרוסים לקוביות גדולות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
חצי ק"ג תפ"א ירושלמי קלוף ופרוס גס
1 כוס פרחי כרובית נקיים
10 כוסות מים
4 כפות "שקדיה" (טחינה משקדים)
מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקאט
אופן הכנה:
"מטגנים" את הבצל טיגון הפוך – במים ורק בסוף במעט שמן זית. מוסיפים את כל הירקות והמים ומבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה. מוסיפים תבלינים ו"שקדיה" וטוחנים בבלנדר ידני.


