LiveWell_Fly
Bari15_Fly

לחמניות טחינה

Bari15_In

לחמניות טחינה

 

לחמניות מדהימות ורכות שנשמרות טריות לאורך זמן. מכילות מרכיבים תזונתיים חשובים הנמצאים בסילאן, טחינה שמן זית ועוד.

רכיבים:
 

 

¾1 כוסות מים

כף טחינה (עדיף להשתמש בטחינה משומשום מלא, המכונה "חמאת שומשום")

3 כפיות שמרים יבשים

3 כפות סילאן תמרים

½5 כוסות קמח מלא

חצי כוס שמן זית

כפית מלח

כלים נחוצים: קערת ערבוב, נייר אפיה וכף עץ

 

הוראות הכנה:

 

1. לערבב בקערה את המים, השמרים הסילאן ו-2 כוסות קמח

עד שנוצרת בלילה (sponge), אז יש להמתין כ-5 דקות, עד שנוצרות בועות

2. להוסיף את שאר המרכיבים וללוש כ-10 דקות, עד שנוצר בצק

3. לאחר הכנת הבצק יש להניח לו לתפוח בקערה משומנת עד הכפלה (כ-30 דקות)

רצוי לכסות במגבת לחה, למניעת התייבשות

4. ליצור לחמניות ולהניחן בתבנית אפיה, על נייר אפיה.

להניח להתפחה נוספת כ-30 דקות ולהכניס לתנור (שחומם מראש) ל-190 מעלות, ל-20 דקות. ללחמניות קטנות מספיקות 17 דקות בלבד בתנור.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו