יוגורט קשיו
יוגורט קשיו
טוחנים כחצי כוס קשיו לא קלוי בבלנדר או מעבד מזון, עם מים, עד שהתערובת מגיעה למרקם ולסמיכות של חלב.
בהתחלה כדאי להוסיף רק מעט מים לקשיו, ואחרי שהקשיו נטחן למרקם אחיד כמו של שמנת – להוסיף עוד מים, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
שופכים את החלב שנוצר לצנצנת זכוכית, ובה הרבע העליון נותר ריק (במהלך התסיסיה היוגורט עולה).
מוסיפים רבע לימון סחוט.
מכסים בבד חיתול ומניחים בצד ל-24 שעות. (לא במקרר)
אחרי 24 שעות מערבבים היטב ומכניסים למקרר.
היוגורט טוב לשבוע לפחות וטעמו כטעמו של יוגורט עיזים.