Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

מרק שום ירוק

מאת: ד"ר יוסי שבח, נטורופת והרבליסט, מייסד ומנהל המרכז הישראלי לתזונה פונקציונלית ונטורופתיה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

מרק שום ירוק

 

מרכיבים

4 יחידות שום ירוק (ראשי שום בגודל קטן עד בינוני)
6 עגבניות אדומות בגודל בינוני
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית הל
רוטב סויה או מלח לפי הטעם האישי
12 כוסות מים
1 כוס עדשים כתומות (אופציה)

 

אופן ההכנה
חתכו את ראש השום שטפו היטב והסירו ממנו את השורשים ואת שכבת הקליפה הראשונה.

 

הסירו מ'גבעול' השום את החלקים הלא טובים ושטפו היטב משאריות אדמה.

 

חצו את ראשי השום לרוחבם ואת 'גבעולי' השום לרצועות באורך 2 – 5 ס"מ.

 

חתכו את העגבניות לרבעים וערבלו במעבד מזון בתוספת חצי כוס מים, למרקם שייק.

 

העבירו לסיר את כל המרכיבים, הביאו את הנוזל לרתיחה והמשיכו לבשל על אש קטנה כשעה.

 

שדרוג המרק
בתחילת הבישול ניתן להוסיף כוס עדשים כתומות. תוספת זו משמשת כתיבול נוסף ולקבלת מרק סמיך יותר.

 

אופן השימוש
כמנה ראשונה, הגישו את נוזל המרק בלבד בקעריות (ניתן להוסיף בהגשה 1/2 – 1 כפית שמן זית כתית מעולה) ושתו בהנאה.

 

כמנה עיקרית, מומלץ לאכול את הירק המבושל (ואת משקעי העדשים במידה והוספו), לצד תבשיל אורז, כוסמת או קינואה.

 

הערה: גם לאחר הבישול ל'גבעולי' השום יש מרקם בשרני.

 

לרוויה ובתיאבון.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו