LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

סרדינים כבושים בסלסלת עגבניות

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

סרדינים כבושים – אומגה 3 במיטבה

נא לא לפחד מהמילה כבישה, מדובר בסך הכול בתהליך הבא:

1. שוטפים את הדגים (תבקשו מהדייג שלכם שינקה אותם ויסיר את הראש), דוחפים אצבע במרכז הדג ומפרידים בין בשר הדג לאידרה. האידרה מוסרת בקלות עם הזנב. (אם אתם לא מהאנשים שאוהבים להתעסק עם הדגים תבקשו יפה מהדייג שלכם שיעשה זאת במקומכם)

2. מניחים את הסרדינים בצורת פרפר פתוח (ניתן להפריד באמצע או להשאיר בשלמותם) על מצע מלח גס עם העור כלפי מטה ומפזרים מעל מעט מלח גס. מכניסים למקרר ונותנים לתהליך הכבישה להתבצע בעצמו (מומלץ לפחות שעתיים, ניתן גם יום לפני).

3. לאחר מכן מסירים ביד את שאריות המלח מהדגים (כדאי לשטוף אותם) ומניחים בקערה עם שמן זית איכותי, פלפל אדום חריף קצוץ, כמה שיני שום קצוצות ולימון כבוש אם יש לכם. נשמר למשך כמה ימים במקרר.

שתי צורות הגשה אהובות עלי:

אחת בצורת טאפס כמיטב המסורת הספרדית- למרוח שמן זית על לחם טוב, להשחים על מחבת ברזל פסים. לאחר מכן לשפשף ראש שום מעל, לסחוט קצת מיץ מהעגבנייה מעל ולהגיש עם סרדין מעל. פשוט מעולה!

דרך נוספת אהובה עלי היא להכין סלט סלסה של עגבניות בשלות מתוקות עם שום, פלפל אדום חריף, לימון כבוש, רצועות בזיליקום, כוסברה ופטרוזיליה ונענע ורצועות של סרדינים. לקחנו איתנו לים ואכלנו עם הידיים עם זיתים טובים ובירה/ יין לבן.. פשוט מעדן!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו