SmartKish_Fly
Bari15_Fly

פלאפל נבטוטים

מאת: הגר קינן, תזונאית ושפית, מטפלת במרכז רידמן 360 לאורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

פלאפל נבטוטים

מצרכים:

 

1 כוס חומוס מונבט
1 כוס אגוזי לוז או מלך שהושרו למשך 4 שעות
1 בצל אדום קטן
1 צרור כוסברה קצוצה. מי שלא אוהב יכול לקצוץ פטרוזיליה או שמיר או שלושתם יחד!
מלח, פלפל גרוס (או לנמנעים ממלח – רבע כוס סויה תמרי )
2 כפיות כמון

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון קוצצים את האגוזים. מוציאים וקוצצים הנבטוטים.
בקערה גדולה: בצל סגול קצוץ, נבטוטים ואגוזים טחונים, עשבי תיבול קצוצים, רוטב תמרי. מערבבים היטב.
יוצרים כדורים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט שמן זית.
אופים כ- 15 עד 20 דקות. הכדור צריך להיות רך מבנים וקריספי-אגוזי מבחוץ.
מגישים עם טחינה מלאה או רוטב יוגורט עיזים, עשבי תיבול וסומק.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו