Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

מרק ברוקולי מוקרם עם פלפל אדום

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

מרק ברוקולי מוקרם עם פלפל אדום

6 מנות

מעודן משובח צבעוני וחגיגי

 

חומרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ( רצוי סגול)
4 גבעולי סלרי קצוצים
21/2 ק"ג ברוקולי ( הגזע והתפרחת) קצוץ גס
3 כוסות עלי תרד טריים
1/2 כוס פלפל אדום מוקרם ( המתכון בהמשך)
8 כוסות מים
1 כפית
מלח לטעם (רצוי מלח ים אטלנטי, או מלח מן ההימליה– לקנות בחנות טבע)
פלפל שחור לטעם

 

אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר ולהוסיף את הבצל והסלרי. לאדות כ- 5 דקות או עד הזהבת הבצל.
להוסיף את הברוקולי הקצוץ ( להוציא 4 כוסות של התפרחת) ולהמשיך לאדות כ – 10 דקות נוספות, או עד לריכוך הירקות. להוסיף מלח, פלפל ומים ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל כ- 20 דקות נוספות או עד לריכוך מלא של הירקות. להוסיף את עלי התרד.
לערבל בבלנדר את הירקות ולהחזיר את העיסה למים בסיר (אפשר להשתמש גם בבלנדר יד). עד לקבלת מרקם חלק.

 

להוסיף את שארית כמות תפרחת הברוקולי ולהמשיך לבשל כ – 8 דקות נוספות, או עד לריכוך מלא של הברוקולי. לסיים תיבול של מלח ופלפל. לשפוך את המרק לקערה ו"לטפטף" מעל בצורה דקורטיבית את מחית הפלפל המוקרמת .

 

מחית פלפל אדום
1 פלפל אדום קלוי, ללא הגרעינים והקליפה
1/4 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
2 כפות חלב סויה לא ממותק
1 כף מיץ לימון סחוט
מלח לטעם
לערבל את כל החומרים במערבל עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
ניתן לשמור במקרר את הקרם במשך יום. לערבב לפני השימוש.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו