LiveWell_Fly
Bari15_Fly

לביבות בטטה ברוטב אפרסמונים

מאת: ציונה מלמן, שפית ומדריכה לחיים בריאים
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

לביבות בטטה ברוטב אפרסמונים

רכיבים:

1 זוקיני או קישוא מגורר במגררת (פומפייה)

1 בטטה מגוררת

רבע בצל קטן מגורר

50 גרם קמח אורז חום

50 גרם קמח כוסמת (אפשר להשתמש ב100 גרם קמח כוסמת בלבד במקום קמח אורז חום)

1.5 כפיות מלח

1 בצל ירוק קצוץ

2 כפות שמן קוקוס לתערובת הלביבות

2 כפות מים

1 כפית שמן קוקוס לטיגון

אופן הכנה:

1. בעזרת הידיים או עם כף לסחוט בעדינות את הזוקיני המגורר כדי להוציא ממנו את רוב המים

2. להכניס לקערה את הרכיבים ללביבות ולערבב היטב

3. להשאיר את התערובת בקערה לכחצי שעה. בתום חצי שעה, ליצור מהתערובת לביבות

4. לשים במחבת טיגון קרמית 1 כפית שמן קוקוס. לטגן את הלביבות במחבת במשך 4-5 דקות מכל צד על להבה בינונית.

5. להוריד מהאש, לצנן את הלביבות מספר דקות. להגיש את הלביבות לצד רוטב אהוב.

המלצה מהשפית ציונה מלמן:

אני אוהבת לאכול את לביבות הלעטקס לצד רוטב טעים. הנה שני רטבים נפלאים, פשוטים וקלים להכנה שמשתלבים מצוין עם לביבות הלעטקס.

רוטב אפרסמונים

2 אפרסמונים

מיץ מחצי לימון סחוט

חצי כפית שמן קוקוס

אופן הכנה: לערבב היטב בבלנדר ולהגיש לצד לביבות הלעטקס.


רוטב תפוחי עץ ונענע

תפוחי עץ גרנד סמית

נענע

אפשר גם קינמון

אופן הכנה: לערבב היטב בבלנדר ולהגיש לצד לביבות הלעטקס.

לאתר של ציונה

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו