sujok_Fly
barimax1125_Fly

בצל ממולא

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
sujok_IN

חומרים:

4 בצלים גדולים

חצי כוס אורז מלא

גזר מגורד

עגבנייה מגורדת

בצל מגורד

רסק עגבניות ללא סוכר (הרדוף או אדמה)

מיץ מחצי לימון

מלח, פלפל, פפריקה חריפה

הכנה:

לעשות חריץ לאורך הבצלים עד האמצע, לשים בסיר עם מים ולהרתיח מס’ דקות. לצנן ולהפריד את שכבות הבצל. לשמור את המים.

המילוי – לערבב אורז וירקות. לשים כף שטוחה מהמילוי בכל שכבת בצל, לגלגל ולהניח בסיר כשהצד הפתוח למטה, לסדר אחד ליד השני בצפיפות.

הרוטב – לערבב בקערה כוס וחצי מים מבישול הבצל עם רסק, מיץ לימון ותבלינים (אם נשאר קצת מהמילוי אפשר להוסיף לרוטב) להוסיף לסיר. להרתיח  להנמיך האש ולכסות הסיר לבשל במשך שעה.

(יש לבדוק במשך הבישול אם חסרים נוזלים, אם כן מוסיפים מים רתוחים)

 

לאתר של עינת

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו