מרק עגבניות וסלק
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מרק עגבניות וסלק
חומרים:
2 עגבניות חתוכות לרבעים
בצל גדול חתוך לרבעים
3-4 שיני שום קלופות
סלק מקולף שלם
סלק מקולף חתוך לקוביות גדולות
3-4 עלי דפנה
שורש פטרוזיליה מקולף חתוך לקוביות גדולות
ראש סלרי מקולף חתוך לקוביות גדולות
גזר גדול מקולף חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן (100 גרם) ללא סוכר (יש של הרדוף)
מלח, פלפל, פפריקה חריפה
הכנה:
מניחים את הכל בסיר עמוק, מוסיפים 6 כוסות מים.
מביאים לרתיחה.
ברתיחה מוסיפים תבלינים.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר בחצי מכסה, ומבשלים כשעה.
מוציאים את הסלק השלם ואת עלי הדפנה וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט.
פורסים את הסלק לחצאי פרוסות ומחזירים אותו למרק.