Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

קציצות חוביזה

מאת: תמי צרי, עץבעיר
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

קציצות חוביזה

רכיבים:
עלים וגבעולים של חוביזה (גם גבעולים עבים ובשרניים)
עלי סרפד (אפשר גם גבעולים)
בצל לבן או סגול
ניתן להוסיף גבעולי כרישה וגבעולי שום טרי (עכשיו בשווקים ובחנויות טבע).
קמח מלא
טחינה גולמית
רוטב סויה או שויו איכותי, ללא חומר משמר
הערה: לא מצוינות כמויות בשל מרחב התמרון הרחב שהמתכון מאפשר. היחס המומלץ בין עלי החוביזה והסרפד – 3/4 חוביזות, 1/4 סרפד (גם כמות קטנה יותר של סרפדים תספיק). בדומה לתרד, החוביזות מאבדות את מרבית נפחן בתהליך האידוי/בישול, ולכן יש צורך בכמויות גדולות יחסית של עלים.

 

אופן ההכנה
1. טובלים את החוביזות והסרפדים בקערת מים, מוציאים מיד ומסננים (אין צורך לחלוט). חוזרים על התהליך במידת הצורך. מומלץ לייבש במייבש חסה או להשרות במסננת.
הערה: הסרפדים מאבדים מצריבתם לאחר השטיפה וניתן לגעת בהם בידיים חשופות.
2. קוצצים דק את החוביזות והסרפדים ומעבירים לקערה.
3. קוצצים את הבצל (לסוגיו) לקוביות, "מטגנים" (טיגון ללא שמן) במחבת או סיר עם תחתית כבדה, שחיממנו בו/ה לפני כן מעט רוטב סויה מהול במים.
"מטגנים" תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד להתרככות (כמעט מלאה) על אש בינונית-גבוהה.
להוסיף מים במידת הצורך, תוך כדי ה"טיגון".
4. מוסיפים את החוביזות והסרפדים הקצוצים ו"מטגנים" (שוב, ללא שמן, מוסיפים מעט מים לפי הצורך) תוך ערבוב, זמן קצר ככל הניתן ומסירים מן האש מייד עם ההתרככות (במחבת עם תחתית כבדה, די ב-2 דקות). משהים בצד לצינון.
5. מוסיפים לסיר/ מחבת, לסירוגין, מעט קמח מלא (שסופג את הרטיבות הקלה של הצמחים המאודים) ומעט טחינה גולמית מהולה במים (שמשמשת כגורם שמאחד את העיסה, תחליף לביצים, וגם מעשירה מאד את הטעם). "מעסים" עם הידיים עד ליצירת כדור ירוק גדול, יציב דיו כדי ליצור ממנו קציצות.
6. משמנים תבנית ומחממים תנור לחום בינוני. קורעים" מהעיסה "כדורים", צרים מהן קציצות ואופים בתנור עד להשחמה קלה. יש להפוך את הקציצות פעם אחת, בכדי לאפשר השחמה זהה של שני הצדדים.
הערה: הקציצות עשירות מאד בטעמן ללא כל תיבול נוסף. מומלץ להכין אותן בפעם הראשונה באופן זה, כדי להרגיש את הטעמים ה"טבעיים" והמיוחדים של צמחי-הבר. כמובן שניתן להכין גרסאות מתובלות כיד הדמיון.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו