Bari15_Fly
Jeliat_Fly

אטריות אורז מוקפצות עם טופו

מאת: שירי מזור, נטורופתית (N.d R.Na 10297), מטפלת ברפואת צמחים (Master Herbalist), מתמחה בתזונה ובישול בריא ומלמדת ברשת שף 4.
זמן קריאה: < 1 דקה
אטריות אורז (rice flakers) מוקפצות עם טופו, פטריות ועלי מנגולד ברוטב אסיאתי
Jeliat_In

חומרים לשתי מנות עיקריות או 4 מנות כתוספת:

 

חבילת rice flakers (ניתן למצוא בחנויות טבע או מזרח רחוק) ניתן להשתמש גם באטריות אורז או אטריות כוסמת

חצי חבילת טופו

חבילת פיטריות שמפיניון פרוסות כולל הגבעול

3 שיני שום פרוסים דק

10 עלי מנגולד שטופים ופרוסים גס

 

לרוטב:

רוטב סויה

חומץ אורז

שומשום מלא

שמן שומשום

שמן זית/קנולה/זרעי ענבים דבש

טחינה גולמית (אופציונאלי)

חמאת בוטנים(אופציונאלי)

תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, גינג'ר, תערובת חמשת התבלינים, צ'לי חריף

 

הכנה:

1. חותכים את הטופו לריבועים ומשרים אותו בכף וחצי רוטב סויה, כף חומץ אורז, כפית דבש, כף שומשום מלא.

2. על מחבת שחוממה מספר דקות שופכים כף שמן ואת חתיכות הטופו להשחמה. הסוד הוא לשמור את הטופו רך מבפנים ופריך מבחוץ. להקפיץ במשך 3 דקות ולהעביר לצלחת להמתנה.

3.על אותו מחבת מקפיצים את הפטריות עד להשחמה. מוסיפים את שיני השום ולאחר מספר דקות גם את עלי המנגולד וממשיכים להקפיץ.

4. בקערה מכינים את הרוטב: כף עד שתיים של שמן שומשום, כף רוטב סויה, כף חומץ אורז, כף טחינה גולמית, כפית חמאת בוטנים, כפית ג'ינג'ר, קמצוץ תבלין תערובת חמשת התבלינים, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט צ'לי. מערבבים היטב את הרוטב שנוצר.

5. מוסיפים את חתיכות הטופו שממתינות בצלחת למחבת וממשיכים להקפיץ. מוסיפים את הרוטב שבקערה ומקפיצים 2 דקות (שמן שומשום לא מומלץ לחמם יתר על המידה, אחרת טעמו משתנה).

6. מניחים את האטריות על צלחת ובוזקים מהתערובת על פי טעם אישי


*ניתן להחליף את הטופו בחתיכות חזה עוף בכמות של 300 גר'

 

תגיות:
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו