שוקולד ביתי ובריא, גומל משוקולד תעשייתי
שוקולד ביתי ובריא, גומל משוקולד תעשייתי
אני מכינה את המתכון הזה עם שבבי פולי קקאו קלויים. הקלייה היא עדינה, שומרת על הערכים התזונתיים הגבוהים של אגוז הקקאו,מגבירה את טעם השוקולד המריר ומעניקה טעם נפלא.
לאוהבי טעם שוקולד מריר פולי הקקאו הקלויים מעולים גם עם סלט פירות, גרנולה, תמר מג'הול, עם טחינה גולמית ודבש כממרח על לחם, בסמודי ועוד.
מצרכים:
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס פולי קקאו טחונים
1/3 כוס מייפל
אופן ההכנה:
במעבד מזון/מטחנת קפה לטחון את פולי הקקאו
להמיס את שמן הקוקוס בקערה בתוך סיר עם מים חמים
להוסיף את המייפל לשמן ולערבב
להוסיף את פולי הקקאו והאבקה
להוסיף את התוספות, להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס למקפיא או למקרר למשך כ-30 דקות
יש לשמור את השוקולד בקירור
ניתן להוסיף:
גרידת לימון וגוג'י, זרעי צ'יה, פולן דבורים, טחינה גולמית, גרידת תפוז ואגוזים, נענע, פלפל חריף, עוד