Jeliat_Fly
Bari15_Fly

גאראם מַסָלה

מאת: יוגה של אהבה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

גאראם מַסָאלה

 

שיטת השחמתם של תבלינים בתוך גְהִי או שמן חם כדי להוציא את טעמם וניחוחם היא ייחודית לבישול הודי. הגאראם מסלה, שמשמעותה "תבלינים חמים" (שנועדו לחמם את הגוף) היא צירוף של תבלינים חריפים-מתוקים טחונים שמוסיפים בסוף הבישול, לעתים ממש לפני ההגשה.

חומרים:
4 כפות  גרגירי כוסברה
2 כפיות גרגירי הל
2 כפות גרגירי כמון
1 כפית מסמרי ציפורן שלמים
2 כפות גרגירי פלפל שחור
2 מקלות קינמון (באורך 5 ס"מ)

אופן ההכנה:
1.קולים כל אחד מהתבלינים בנפרד בתוך מחבת טיגון כבדה מברזל. מנערים את המחבת עד שהתבלין הופך לשחום ומדיף ריח קלוי-טרי.
2.לאחר הקלייה טוחנים ביחד את כל התבלינים לאבקה (במטחנה חשמלית).
3.מאחסנים את המַסָלה בצנצנת זכוכית אטומה, במקום קריר. אם התבלינים מאיכות טובה, ניתן לשמור את המסאלה למספר חודשים.

תוספת לגאראם מסאלה: חצי אגוז מוסקט מגורר דק.

לאתר יוגה של אהבה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו