Bari15_Fly
SmartKish_Fly

אוחיטשי (Ohitashi): סלט מורתח

מאת: אייל שפרינגר, מטפל ברפואה סינית ובטכניקות תזונה מסורתיות על פי שיטת TEF
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

אוחיטשי (Ohitashi): סלט מורתח

כאשר היפנים אומרים אוחיטשי הם מתכוונים בדרך כלל לסלט בעל צבע ירוק עז המבוסס על תרד המורתח לזמן קצר. למתכון השפעה מסוג YIN – מקררת ומתאימה לעונות ולימים חמים ולמחלות הקשורות לאבחנה של חום – למשל מחלות עור בהן גוון העור הוא בצבע אדום. אביא כאן גירסה קלה ופשוטה להכנה עם מינימום מרכיבים יפניים.
 
מרכיבים:
חבילת עלי תרד.
2 כפות רוטב סויה איכותי.
2 כפות שמן סומסום/חמניות/זית/זרעי ענבים בכבישה קרה.
2 כפות זרעים פשתן/דלעת/סומסום.
¼ כוס מיץ לימון.
 
הכנה:
מרתיחים מים ללא מלח בתוך סיר על אש גדולה.
מכינים כלי נוסף עם מים קרים – עדיף עם כמה קוביות קרח.
אל תוך המים הרותחים מכניסים את התרד. ממתינים כדקה או עד שהתרד מקבל צבע עמוק יותר, ירוק יותר, יפה יותר.
מוציאים את התרד מהסיר הרותח ומעבירים למי הקרח עד לקירור מוחלט.
מוציאים ממי הקרח, סוחטים, קוצצים גס, ומערבבים פנימה רוטב סויה שמן ומיץ לימון, מפזרים זרעים מלמעלה ומגישים.
 


הערה: כאשר מבינים את העיקרון ניתן להשתמש בשיטה זו להכנה מהירה של מגוון ירקות: עלים כגון כרוב, מנגולד חסה או בצל ירוק (ועוד רבים אחרים),
ברוקולי מפורק לחלקים קטנים, ירקות שורש/ירקות קשים החתוכים לגפרורים ארוכים או לרצועות אותן מכינים באמצעות עבודה עם קולפן ירקות. מה שחשוב – חתיכות קטנות ולהניח במים הרותחים עד לקבלת צבע עז.

כדאי להשתמש במי ההרתחה כציר לבישול או להכנת מרק.

לאתר של אייל שפרינגר

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו