קרקרים חומוס
קרקרים חומוס
המצרכים הדרושים:
2 כוסות גרגירי חומוס (אני גם קולפת אותם – לשיקולכם, זאת יכולה להיות גם הפעלה משפחתית)
2 כפות שמן שומשום
4-6 כפות קמח כוסמין מלא
מלח לפי הטעם
2 ביצים
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמניה
חופן שומשום מלא
אופן ההכנה:
לאחר הקילוף המייגע מעט (אבל שווה את ההשקעה), שמים את הגרגירים במעבד מזון יחד עם 4 כפות קמח, שמן השומשום, הביצים והמלח ומפעילים. בודקים את הבצק שנוצר ומאזנים עם תוספת קמח או עוד שמן שומשום עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק.
משטחים (אני משטחת ביד, אין לי עצבים למערוך, אבל – לשיקולכם), על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקומחת קלות עד לעובי של 1/2 ס"מ (אין צורך למדוד בסרגל מילימטרים, פשוט מתנסים ולומדים לפעם הבאה) ואז אופים על חום של 150 מעלות. לאחר חצי שעה לערך, בודקים את מידת הקשיות, מי שאוהב קרקר נוקשה לגמרי, שישאיר בתנור על חום נמוך עד שהקרקרים יגיעו למידה הרצויה, מי שאוהב אותו פריך ורך יותר – יתכבד נא ויוציאו מהתנור.