LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

אורז פרסי על מצע תפודים שחומים

מאת: נירה רוסו וישראל אהרוני, מתוך הספר "תפוחי אדמה", הוצאת כנרת זמורה ביתן
זמן קריאה: < 1 דקה
את המעדן המלכותי הזה מכירים רבים: התפודים משחימים ומתבשלים בתחתית הסיר והאורז מתאדה מעליהם, ובסוף הופכים הכול.
Jeliat_In

חומרים:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, חצויים לאורכם

3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
מלח, פלפל שחור גרוס
כוס שמן מעט זעפרן (אפשר גם בלי)

הכנה:

1. מבשלים את האורז השטוף בסיר גדול עם הרבה מים כ־8 דקות (כאילו מבשלים פסטה). מסננים היטב ושוטפים במי ברז קרים. מסננים ומערבבים עם 2 כפיות מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.

2. מחממים את השמן בסיר טפלון רחב. ממליחים ומפלפלים את הצד החתוך של תפוחי האדמה. אם משתמשים בזעפרן, מפזרים גם אותו על תפוחי האדמה. כשהשמן חם מכניסים את חצאי התפודים לסיר, הצד החתוך כלפי מטה, ומטגנים כ־5 דקות, עד שפני התפודים זהובים יפה.

3. מורידים לרגע את הסיר מהאש, מעבירים את האורז לסיר ומהדקים אותו לתחתית, על תפוחי האדמה.

4. מוסיפים לסיר שליש כוס מים, מכסים ואוטמים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גדולה 3 דקות.

5. מנמיכים את הלהבה לחום הכי נמוך על הכיריים ומבשלים בדיוק שעה.

6. הופכים את הסיר על צלחת.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו