Bari15_Fly
Jeliat_Fly

דיאטת מים: לשתות ולרזות. איך עושים זאת נכון?

במסגרת המאמץ הכולל המתכנס תחת המילה "דיאטה" אנו מתעמלים, מקפידים על סוג המזון ושואפים להוציא יותר קלוריות ממה שאנחנו מכניסים. אבל כמה מאתנו מקפידים לשתות נכון?

המים יכולים להקל על ניקוי הגוף ולעשות רק טוב (pixabay_mojzagrebinfo)

Bari15_In

רבים מאתנו משקיעים מאמץ רב בשמירה על משקל גוף תקין ואף יותר מכך בירידה במשקל. במסגרת המאמץ הכולל המתכנס תחת המילה "דיאטה" אנו מבצעים פעילות גופנית, מקפידים על איכות המזון, על שעות אכילה מתאימות ומסגרת אכילה קפדנית, וככלל שואפים להגביר את הוצאת הקלוריות ביחס לצריכתן. אבל כמה מאתנו מקפידים לשתות נכון?

נראה שמרוב דיבור על איכות המזון, הפעילות הגופנית ובאופן כללי על השינוי בעצום אותו אנו עוברים במהלך הדיאטה, נשכחה העובדה כי שתיית מים היא כלי ראשון במעלה לשמירה על משקל ולירידה בו. הקשר בין שתיית מים (ורק מים, כן? לא מיץ, לא שתייה קלה, לא בירה ולא קפה. רק מים!) לדיאטה הוא אמיץ ביותר, וכדאי רק להכיר אותו היטב. הנה 8 טיפים לדיאטת מים מוצלחת.

שתיית מים משפרת את חילוף החומרים

ולהפך – קצב המטבוליזם יורד בכ-3% בגוף שנמצא אפילו על סיפה של התייבשות קלה. במחקר שנערך בבית החולים הדסה בירושלים ב-2011 נבדקו ילדים בעלי עודף משקל. הם התבקשו ללגום מים, ותוך דקות ספורות נרשמה עלייה בקצב חילוף החומרים שלהם, שהגיעה לשיא של מעל 25% מהקצב לפני שתיית המים.

רעב הוא לעתים רק צמא

מי שבאמת רוצה להוריד במשקל, חשוב מאד שיזכור כלל זה: לא כל פעם שאנו חשים רעב, אנו באמת רעבים. לעתים, תחושת הרעב היא ביטוי ל…צמא. ואז שותים מים והרעב עובר. תזונה לקויה ומשקל גוף עודף עלולים לגרום לבלבול בין התחושות ולדמיון בתופעות, וככה אוכלים במקום לשתות. הנזק הוא כפול: אכילה עודפת ומיותרת ושתייה לא מספקת.

עדיף מים קרים

ככלל, במים אין כלל קלוריות, והגוף לא משקיע מאמץ, כלומר שורף קלוריות, בספיגתם. אבל שתיית מים קרים מאלצת את הגוף לחמם אותם לקראת הספיגה, ולכן יש כאן הוצאה קלורית מסוימת, גם אם צנועה.

גם בשינה אנו מאבדים נוזלים

אמנם על אש קטנה, אבל הגוף ממשיך לפעול גם בשינה, לשרוף קלוריות ולאבד נוזלים. לכן, מומלץ על הבוקר לשתות 2 כוסות מים, עוד לפני הקפה, כדי להחזיר לגוף את שאבד לו בשנת הלילה.

שתייה בדיאטה

אולי אתם רק צמאים? (Pixabay_kaboompics)

מים מסלקים שומנים מהגוף

וזו מטרת הדיאטה, נכון? ככלל, שתייה היא כלי ראשון במעלה בסילוק פסולת מהגוף, ובין זה גם שומנים שהם תוצר לוואי של חילוף החומרים. שתיית מים – בדגש על מים שעברו סינון וטיהור מחומרים מזיקים – מסייעת לפעולה תקינה של מערכת העיכול ולניקוי הגוף מפסולת שעלולה להצטבר שלא לצורך.

חשוב לשתות כשצמאים

נשמע קצת מובן מאליו? זו אמת קטנה וחשובה מאין כמותה. בשל החשיבות העצומה של מים לגוף, מרכז הצמא במוח מגיב ברגישות גבוהה לכל איתות, ואם הוא קולט חסר בנוזלים בגוף הוא מגיב בזריזות ובענייניות, ומשתמש בנוזלים "סוג ב'", שבמצב נורמלי מופרשים בשתן. חבל להגיע למצב כזה כשהכל תלוי בשתייה מספקת.

הטריק הוא כמובן לא לחכות להרגשת הצמא אלא להקדים תרופה ולשתות בצורה מסודרת לאורך כל היום.

חשוב לשתות לפני ארוחה

ספיגת המים בגוף לוקחת זמן, ולכן כדאי להכין אותו לקראת קליטת האוכל ועיכולו. כשחסרים נוזלים, הקיבה מתכווצת, ולא טוב להכניס לתוכה אוכל כשהיא במצב זה. למים לוקח כחצי שעה להיספג בקיבה ולכן זה פרק הזמן המומלץ לשתות מים לקראת ארוחה.

חשוב לשתות גם אחרי ארוחה

עיכול דורש נוזלים. לא תשתו מספיק – העיכול יהיה קשה ולא יעיל. חומרי התזונה לא יגיעו למקומות הנכונים ולא ימוצה מהם הערך התזונתי. לכן, לפני שאתם קמים מהשולחן, גם אם שתיתם לפני ובמהלך ארוחה, שתו לפחות עוד כוס אחת של מים.

מה הערך הקלורי של משקאות ממותקים ואחרים?

מים בטעמים = 15 קלוריות ל-100 מ"ל

מיץ = בממוצע 45 קלוריות ל-100 מ"ל

מיץ דיאטטי = 8 – 20 קלוריות ל-100 מ"ל (כלומר, בקבוק חצי ליטר יכול להכיל 100 קלוריות. דיאט, כן?)

תה קר = 33 קלוריות ל-100 מ"ל

בירה = 44 קלוריות ל-100 מ"ל

חלב 3% = 58 קלוריות ל-100 מ"ל

חלב 1% = 41 קלוריות ל-100 מ"ל

נקטר = 48 קלוריות ל-100 מ"ל

קולה = 42 קלוריות ל-100 מ"ל

ומים = כאמור, 0 קלוריות.

הכתבה באדיבות מיטב בר מים, מתקני מים מסוננים וקולרים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו