SmartKish_Fly
Bari15_Fly

דים סאם במילוי עוף בליווי סלט אסיאתי

מאת: אביב עזר פישלר, מתוך ספר המתכונים מאסטר שף
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

דים סאם במילוי עוף בליווי סלט אסיאתי

"מטבח זו קודם כול אהבה. כשאת מתחילה לאהוב את זה קשה זה הופך לאהבה קשה ואהבה קשה הופכת להתמחות. בישול זה הבריחה שלי. מאז שאני קטנה בישלתי עם אבא שלי. אין לי מתכונים. מה צריך ללכת עם מה, מה נראה לי טעים עם מה, הכול זה מה שאני מרגישה ומהלב ובסוף זה יוצא טוב. "אני מאוד אוהבת לאכול אוכל אסייתי ומאז שגיליתי את הדים סאם, התמכרתי. תקופה ארוכה הייתי קונה בצק מוכן ומכינה רק את המילוי, עד שהמוכר בחנות לימד אותי להכין את הבצק.״

הסלט:
1 חבילת נבטים סיניים
חופן אטריות שעועית, שהושרו במים קרים כשעה
גזר, פרוס לרצועות דקות
מלפפון, פרוס לרצועות דקות
בצל ירוק, פרוס לרצועות דקות
צנון, פרוס לרצועות דקות
כרוב, פרוס לרצועות דקות
מנגו (או כל פרי עונתי מתוק שאוהבים)

רוטב לסלט:
4 כפות גדושות מחית מיסו אדומה
4 כפות סאקה (יין אורז)
4 כפות רוטב סויה
3 כפות סוכר חום
1 כפית מירין
1 כפית ג'ינג'ר, מגורר דק
כוס שמן שומשום
1 צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק (לא חובה)

למילוי עוף:
250 גרם בשר עוף טחון
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
כוס מחית בטטה
2 שיני שום
1 כף סויה
גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
2 כפות שמן שומשום
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח ים
2-3 כפות קמח טפיוקה

דים סאם

הבצק:
כוס קמח טפיוקה
1 כוס מים
1 כוס קמח אורז

רוטב לדים סאם:
6 כפות סויה
3 כפות סוכר לבן
2 כפות מירין
גבעול של בצל ירוק, קצוץ דק
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
2 שינים שום, כתושות

הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל רכיבי הסלט.
2. להכנת הרוטב, מניחים בסיר קטן את כל רכיבי הרוטב ומחממים עד להמסה תוך כדי ערבוב. מניחים לרוטב להתקרר כ־  שעה.
3. יוצקים לרוטב את שמן השומשום ומעט צ'ילי טרי (אם משתמשים), ובעזרת בלנדר מוט מערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד במרקם סמיך.
4. את הרוטב שומרים בצד לתיבול הסלט בסמוך להגשה.
5. למילוי העוף: מחממים מחבת ומטגנים את הג'ינג'ר והשום בשמן השומשום. מוסיפים את העוף תוך כדי ערבוב, ליצירת ״פירורים״. מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את הסויה, הבצל הירוק, הפלפל והמלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים קמח טפיוקה, מערבבים ומניחים בצד.
6. הכנת כדור בצק חם: בסיר קטן מערבבים את הרכיבים לבצק ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד בכף מעץ, עד שמתקבל בצק במרקם אחיד, נעים ויפה. יש לשים לב שהבצק לא יישרף ושלא יתאדו ממנו יותר מדי מים.
7. מעבדים את הבצק לכדור. שומרים על הבצק שיישאר חם מכוסה במגבת רטובה וחמה, כך שאפשר יהיה לעבוד איתו.
8. לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים לכדור בגודל גולה גדולה. את הכדור משטחים בכף היד לעיגול דקיק. לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז, מקפלים את הבצק לצורת חצי ירח ומהדקים את הקצוות. אם הבצק נדבק, ניתן לקמח את הידיים עם קמח טפיוקה. בשלב זה אפשר להקפיא את הדים סאם בקופסה אטומה עד השימוש.
9. כדי שהכיסונים לא יידבקו לסיר האידוי מרפדים את תחתיתו בעלי כרוב לבן ומעליהם מניחים את הכיסונים. 10. מביאים סיר עם מים לרתיחה עדינה (אפשר לתבל את המים במעט סויה וג'ינג'ר) ומאדים את הכיסונים כ־20 דקות.
11. גיוון: אפשר גם לטגן את הדים סאם לפני ההגשה במחבת מחוממת עם מעט שמן. מטגנים את הכיסונים מכל צד כדקה עד להזהבה.
12. הרוטב: בזמן שהכיסונים מתאדים מערבבים בקערה קטנה את כל רכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
13. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים וזורים מעל מעט שומשום שחור, לקישוט. מגישים את הדים סאם לצד הסלט ובקערה נפרדת את הרוטב, לטבול.

 

ספר המתכונים מאסטר שף העונה הראשונה יצא לאור בהוצאת כנרת זמורה ביתן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו