SmartKish_Fly
Bari15_Fly

כנס הנטורופתים השנתי: בין רופאים ומטפלים

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס
הכנס, שעמד השנה בסימן "בין רופאים ומטפלים", כלל מינון נהדר של הרצאות במגוון נושאים – טיפול במחלות, פעילות פיסית, טיפים לבניית עסק ושיווק ועוד ועוד

דרך חיים ושיטת טיפול לגיטימית (123RF)

Insta_Inside

23.6.2015, רמת גן

הראשונה לפתוח את הכנס הייתה נירה רבינוביץ, מבחירות מורי הצ'י קונג בארץ, העוסקת גם ברפואה סינית וזכורה לנו לטובה משנות ילדותינו, עת ישבנו מרותקים למסך הטלוויזיה. הכריזמה לא אבדה, והיכולת לרתק ולהפנט את כולנו, השתכללה עם השנים.

נירה צ'י קונג

תרגול עם נירה רבינוביץ (צילום: האגודה לנטורופתיה)

בשעה שתרגלנו עם נירה מספר תרגילים פשוטים בצ'י קונג, הפכנו מאיש איש למבנה אחד אחיד שזורם ונע. נירה סיפרה לנו שבזמן שהותה בסין לפני 30 שנה, למדה כי הדרך הטובה ביותר לתקשר עם אנשים ב"גובה העיניים" ו"להכנס להם ללב" היא באמצעות שימוש בפתגמים. אחד הפתגמים הראשונים שלמדה ומלווה אותה גם כיום, הוא ש"על אבן מתגלגלת לא צומח אזוב". מכאן אנו למדים כי במקום שיש תנועה – יש בריאות. לכן קיים צורך מתמיד להתכוונן, לנוע ממקום א' למקום ב', להזיז משקל מרגל אחת לרעותה, להעביר משקל בין מטופל למטופל, לא להפסיק לשאול שאלות, לחקור, לנוע בהרמוניה עם הנשימה, לשמור על איזון ולחייך. יכולה להיות דרך טובה מזו להתחיל את היום?

סרטן – אויב או ידיד?

הרצאתו של ד"ר אריה אבני, כירורג כללי וגסטרו-אנטרולוג לשעבר, עסקה במחלת הסרטן. ד"ר אבני, פרובוקטור לא קטן, המשיך גם הפעם במסורת שלו לשבור מוסכמות, לנפץ מיתוסים ולמתוח ביקורת על עולם הרפואה, ובמיוחד על האונקולוגים. "האביב הרפואי כבר כאן" בישר ד"ר אבני. בעוד 20 שנה לא נשמע על דרמטולוג, אונקולוג וכד. הם פשוט ייעלמו מן המפה ואת מקומם יתפסו הנטורופתים.

היושב במרומים אליבא דה ד"ר אבני ברא אותנו מושלמים, בריאים לחלוטין. כך שמרבית הבעיות הבריאותיות הן למעשה יציר כפינו. כך גם מחלת הסרטן. מי שתולה את האשם בתחלואה במחלה בגנטיקה – טועה. חיים ואיכות חיים בריאים מושפעים מתזונה נכונה, פעילות גופנית וחיים מלאי שלווה ונטולי סטרס. על פי נתונים שהציג ד"ר אבני, 90% מחולי הסרטן המעי, השד, הערמונית, השחלות, הלבלב אינם בעלי רקע משפחתי של תחלואה במחלה.

אריה אבני

ד"ר אריה אבני (צילום: האגודה לנטורופתיה)

לכל גידול נחוצים תנאים הולמי גדילה, העשויים לעודד את התפתחות המחלה. ד"ר אבני ערך השוואה בין תא רגיל עכשווי, לתא קדמוני (דל באנרגיה, בעל עמידות גבוהה, אינו רגיש לחומציות, מסוגל לחיות בסביבה דלת חמצן, יכול לייצר 2 מולקולות של ATP, בעל מפל מתח נמוך בדפנותיו, הווה אומר שמסוגל להפעיל פחות פונקציות ועוד) – הדומה במהותו לתא סרטני המוכר לנו כיום.

בתא יש 3 אברונים המתחרים על התואר "הסרטן בגללי": הגרעין, ממברנת התא, והמיטוכונדריה – המהווה האשם העיקרי במחלה לדעתו של ד"ר אבני. כיוון שאם קיימת פגיעה במיטוכונדריה, תהליך האפופטוזיס (תהליך מוות עצמאי של התא) לא מתקיים בצורה אופטימלית ויוצר פוטנציאל מסוכן להתפתחות גידולים.

ד"ר אבני ציטט ממחקריו של ד"ר אוטו היינריך ורבורג, רופא, ביולוג ופיזיולוג גרמני וזוכה פרס נובל, שחקר את נושא הסרטן בימיו של הרייך השלישי. מתברר שהורדת ריכוז החמצן ב-35% לתאים בריאים בתרבית, הופכת אותם לסרטניים תוך 48 שעות. וברגע שתא הופך לסרטני, הוא אינו יודע כיצד לנצל חמצן מחדש (כיוון שהמיטוכונדריה שלו משותקת). בנוסף, תא סרטן מסוגל לפרק גלוקוז לחומצה לקטית בלבד, היוצרת בתא סביבה חומצית (תא סרטני יכול לתפקד ברמת חומציות חוץ תאית של 5-7.7 pH). לכן תא סרטני חי על מינימום אנרגיה, אבל זקוק לגלוקוז כתחליף כדי שיוכל להתקיים.

כל זאת ועוד הובילו את ד"ר אבני למסקנה חד משמעית: הגנים לא גורמים לסרטן. הגנים הם כמו אותיות. מאותיות ניתן ליצור משפטים בעלי משמעות שונה. אם לא נעורר פעילות של גנים מסוימים עקב תזונה ואורך חיים הרסניים, לא נוכל לכתוב מילה מסוימת. לדידו של ד"ר אבני מחלת הסרטן היא "סתם" מחלה כרונית הנובעת מ"תנאים שאינם תואמי בריאות".

מה ניתן לעשות כדי להילחם בסרטן?

1. לשמור על רמת חומציות חוץ תאית של 7.7-8.0 pH. ברמה כזו נכנס התא הסרטני לתרדמת.

2. בטמפרטורת גוף הגבוהה מ-41-42 מעלות צלזיוס, תא סרטני אינו שורד, מכאן השימוש בשיטת ההיפרתרמיה לטיפול בסרטן.

3. צמצום אספקת סוכר – תאי סרטן לא מסוגלים להתקיים על גופי קטון.

4. חמצון טוב מפריע לסרטן.

5. תאי סרטן "עושים חיים" בגוף בו קיימים חסרים תזונתיים של: ויטמין D, C, 12B, 17B (אמיגדלין או ליטריל, נמצא בעיקר בחרצני פירות), מגנזיום, יוד, סלניום, גרמניום (מינרל קורט), מים, חיים, רוגע, חיבוק, אהבה ומין.

6. לא לחשוש לבצע שינויים בזוגיות, עבודה, מגורים או כל תחום שאינו מסב לנו אושר.

7. לבצע שינויים בתזונה ואורח חיים (הקפדה על שינה מספקת, מדיטציה וכו').

8. לקחת אחריות על החיים שלנו ולשמור מרחק מ"אונקולוג ישן" (ONCO KILLER לעומת ONCO HEALLER).

וכמו שאומר ד"ר אבני "רק רפואה נכונה תרפא את העם".

להפוך את התשוקה למקור פרנסה

אחד הנושאים שמעסיקים כל בוגר לימודי נטורופתיה או רפואה משלימה, הוא איך להפוך את הרעיונות למעשים? איך להמשיך לעשות את מה שאוהבים ולהתפרנס מכך בכבוד?  ומי אם לא פאולה רוזנברג המקסימה, מנחת התוכנית "חשבון משותף" בערוץ 2, מומחית לתזונה, צמחי מרפא וארומתרפיה, מתאימה לחלוק מניסיונה רב השנים?

פאולה רוזנברג

פאולה רוזנברג (צילום: האגודה לנטורופתיה)

"אין לי נוסחת פלא" אומרת פאולה. "אני מאמינה בעבודה קשה, מאומצת ועשייה". פאולה שיתפה אותנו בסיפורה המרגש ומעורר ההשראה, על המסע שעברה מגיל 27 ועד הלום. מסע שהחל בשינויים תזונתיים עקב בעיות בריאותיות מהן סבלה במשך שנים, וזרע את הזרעים בהמשך לשינויים בתחום הקריירה, הזוגיות והיבטים אחרים של החיים. "הגוף מדבר עוד לפני שאנו יודעים לבטא את מה שאנו מרגישים" ו"תזונה משנה את התודעה". ברגע שמבריאים את הגוף, התודעה משתנה ומפנה מקום לאופטימיות וליכולת לבצע שינויים.

אז איך הופכים חלום למציאות ולמקצוע?

1. תבדקו מה האהבה הגדולה שלכם? ומהי הייחודיות שלכם?

2. לא לבזבז זמן על אמונות מכשילות ולא להניח הנחות מוטעות – לפעמים אנו נוטים לחשוב שאנשים לא יתעניינו במה שיש לנו להציע, אבל המציאות עשויה להפתיע.

3. בוחן מציאות – לבדוק מה אנחנו רוצים? מה המטרה שלנו? אם אנחנו מקבלים הצעות שאנו לא מעוניינים בהן כדאי לא לפסול אותן על הסף – אולי דווקא משם תגיע הדרך לדברים האחרים בהם חפצה נפשנו.

4. להיות בעשייה מתמדת ולשלוח חצים לכל הכיוונים – לקבוע מטרות יומיות, שבועיות וכן הלאה. להרים טלפונים, להציע הרצאות, קורסים, סדנאות ועוד ועוד.

5. לפעול מתוך תשוקה.

6. לא לפחד ללמוד לקח מטעויות.

7. לבחון את ההצלחה שלנו במדדים פנימיים ולא במדדים חיצוניים, כמו השוואה עם אנשי מקצוע אחרים.

8. למידה והעמקה מתמדת.

9. לקחת השראה מאנשים ולא לחקות אותם.

10. להאמין!!!

פלא שפאולה הגיעה לאן שהגיעה?!

בריא להיות שמח

בספרה של ד"ר דינה אייזן "מסע אל ממלכות פנימיות" נתקלתי לפני שנתיים ומאז נולד סיפור אהבה. מדי פעם אני אוהבת לעלעל בו ולהיזכר במסרים החשובים המופיעים בו. לכן מה רבה הייתה שמחתי לפגוש את דינה גם בגודל טבעי. ד"ר אייזן, רופאת משפחה בהכשרתה, זנחה את תחום הרפואה ומשרתה בקופת החולים וכיום עוסקת במה שהיא מכנה "חשיבה אופטימית – בריאות ושמחת חיים". ניסיונה רב השנים לימד אותה כי הגישה שלנו לחיים ותפיסת העולם שלנו משפיעות על מצבנו הגופני ומשנות אותו. בהרצאה מרתקת ומתובלת בהומור וחן רב, למדנו כי כל מחלה כרונית מוחמרת כשעכבר"וש מגיע (עייפות, כעס, בדידות, ריקנות ושעמום) – זה השורש למחלות רבות.

ד"ר דינה אייזן

ד"ר דינה אייזן (צילום: האגודה לנטורופתיה)

גורם נוסף במשוואה הוא הסטרס, שהפך להיות אולי המושג הכי משמעותי ברפואה כיום. קיימת נטייה לחשוב שאנחנו נתונים לסטרס, בגלל דברים שקורים לנו בחיים, אולם למעשה המצבים בחיים הם נטולי ערכיות. אין דבר "טוב" או "רע"…הכול טמון במחשבה שלנו. התפיסה שלנו את החוויות שאנו חווים, היא זו אשר גורמת לנו לסטרס. מוחנו אינו עושה אבחנה בין הדברים שמתרחשים במציאות לבין אלו שהם פרי מחשבתנו.

אז מה התרופה הכי טובה לסטרס? לד"ר אייזן אין ספק – שמחה! שמחה היא הערובה למערכת חיסון טובה, פעילות תקינה של מערכת העיכול, השתן, הנשימה, לב, כלי דם וכו'.

אז מה עושה אותנו מאושרים? כסף? שוקולד? שופינג? ילדים, הורות? נסיעות לחו"ל? עמידה במטרות וכיבוש יעדים? מתברר שעל אף ש-50% מהיכולת שלנו להיות מאושרים היא מולדת, ורק 10% מהאושר הקבוע נובע מהנסיבות החיצוניות, 40% מפוטנציאל האושר שלנו נמצא ב"ידיים שלנו", מתוך בחירה אישית, לימוד מודע ופעילות יזומה. לכן חשוב כל בוקר להתעורר ולבחור כל פעם מחדש להיות מאושרים.

איך מייצרים שמחה?

1. שימוש במילת הקסם "תודה" – תודה על המובן מאליו, תודה על הקשיים וגם ההתנסויות הפחות טובות.

2. מאור פנים.

3. מגע אוהב, כמו חיבוק, החיוני לחיים (מינון מומלץ 12 חיבוקים ביום).

4. לחייך בכל הזדמנות.

ובסיום ההרצאה אפילו קיבלנו טיפ לשיפור מצב הרוח בפקקים…

נגמרו התירוצים

"אין לי זמן", "אין לי כוח", "משעמם לי", "אין לי בייבי סיטר לילדים", "אין לי כסף מיותר"… מכירים את התירוצים שמונעים מכם לתחזק את הגוף? מרב קרגמן,

7 דקות

מרב קרגמן (צילום: האגודה לנטורופתיה)

מנטורית לאורח חיים בריא, פיתחה את שיטת "7 דקות ביום", שתאפשר לכם להגיע לגוף חטוב, חזק ובריא, גם ללא ביקור בחדר כושר או סטודיו מרווח, ללא שימוש במשקולות ואפילו ללא צורך באימון רציף.

במהלך הרצאתה, הדגימה לנו מרב מספר תרגילים פשוטים לתרגול, שניתן לבצע במהלך הישיבה במשרד, בבית, ברכב, עם הילדים והמשפחה. אין זה משנה אם אתם עסוקים בקריאת מייל, לוגמים משקה בפינת הקפה, מנהלים שיחת טלפון, יושבים בפקק או ממתינים לרכבת…מרב מזמינה אתכם להתיידד עם כל שולחן, כיסא, שטיח, קיר…תרגול של דקה פה, דקה שם ותוכלו להגיע לתוצאות מדהימות וגוף מושלם בעזרת  "ריבת חלב" (תרגילי רגליים, ידיים, בטן, תחת, חזה, לב).

צורך במודל חדש

ד"ר נאדר בוטו, קרדיולוג מומחה, מצנתר בכיר במרכז הרפואי "רבין", מחבר הספר "רפואה והחוש השישי" וספרים נוספים ומפתח שיטה לרפואה אינטגרטיבית שמשלבת גוף, נפש ונשמה, ביקש להציג פרדיגמה חדשה שתיקרא תגר על התפיסות הרווחות ברפואה הקונבנציונלית.

ד"ר נאדר הציג נתונים לפיהם, למרות שתוחלת החיים הממוצעת עלתה בעשורים האחרונים ותמותת תינוקות פחתה עם הזמן (הודות לשיפור תנאי היגיינה וללא קשר למין, מגזר או סוג האוכלוסייה) – קיים גידול בשכיחות התחלואה במחלות כרוניות כדוגמת לב, אירועים מוחיים, סכרת, סרטן, יתר לחץ דם. מחלות אלה אחראיות כיום על 63% מהסיבות לתמותה בעולם המערבי.

נאדר בוטו

ד"ר נאדר בוטו (צילום: האגודה לנטורופתיה)

ד"ר נאדר מתריע על אוזלת ידן של ממשלות רבות, שאינן משקיעות משאבים מספקים בתוכניות לחינוך ומניעת מחלות. מאידך המענה העיקרי שמעניקות קיום מערכות הבריאות לחולים הוא סל תרופות, הגורם לאנשים לפתח תלות בתרופות ומעניק להם תחושה מדומה של ריפוי, למרות שריפוי אמיתי אינו מתרחש בפועל. רופאים משקיעים בחולים שלהם לא יותר מ-7 דקות בממוצע בכל ביקור ולא יכולים להכירם לעומק או להעניק להם יחס אישי אמיתי. זאת על אף שאין עוררין על כך שמערכת היחסים בין רופא למטופל יכולה לקבוע לא פעם את מידת הצלחתו של טיפול זה או אחר.

על פי תחזיות שונות, בשנת 2025 קיים צפי לפיו 50% מהאוכלוסייה תסבול ממחלות כרוניות, השמנה, יתר לחץ דם, סכרת וכד'.  גם התמותה מגידולים סרטניים לא השתנתה במהלך 40 השנה האחרונות. אמנם התמותה ממחלות לב פחתה, בהשוואה ל-30 שנה אחורה, אך ביתר הפרמטרים לא חל שינוי של ממש. לכן הגיע הזמן להיות כנים עם עצמנו ולעשות חשבון נפש. דרוש מודל הוליסטי מאחד שיפעל ברוח הגדרת ארגון האו"ם לבריאות (בריאות כ"מצב של רווחה מלאה, גופנית, נפשית וחברתית", וד"ר נאדר מוסיף גם רוחנית, "ולא רק היעדר מחלה"). מודל שיכלול גורמים ביולוגיים, נפשיים רוחניים וחברתיים כמקשה אחת.

לדעת ד"ר נאדר על המדינה לדאוג לא רק לבריאותו של האדם, אלא גם ליישום שאיפותיו. אדם הנמצא במצב של רווחה נפשית (דהיינו התחושה של אדם שיש לו יכולת ליישם את שאיפותיו, לצד חוויה של אושר, אהבה וחופש) ורוחנית הוא אדם בריא. לכן, יש לראות באדם ישות המורכבת משילוב של גוף, נפש ונשמה ולאפשר לו להתפתח גם מבחינה אינטלקטואלית. בהמשך הסביר ד"ר נאדר באריכות את ההבדל בין הנשמה לרוח, סקר את שלושת חלקי הנשמה החייתית (אינטלקטואלית, סנסטיבית וצמחית), מנה את הקטבים של השדות המגנטיים שנוצרו בעקבות המפגש בין הזרע לביצית והסביר את חשיבות "הטענת הקטבים" עד גיל 21, באמצעות אהבה ומגע, תאר  את ארבעת שלבי החיים (גירוי, התרחבות, התכווצות והרפיה) ועוד.

בנוסף הסביר ד"ר נאדר כי לכל אדם יש "רוח מדריך", דהיינו ישות שמדריכה אותנו. היא המקור לאינטואיציה שלנו, ל"חוש השישי". לרוח זו יש פוטנציאל ריפוי מאוד גדול וניתן "לשתול" במוחנו "רוח מדריך" שיאמין למסרים שנעביר לו.

בסיכומו  של דבר מציע ד"ר נאדר, להתמקד בבריאות והבראה ולא רק בטיפול במחלות. אין צורך להמתין עד שאדם יהיה חולה, אלא קיים צורך למצוא מנגנון שבאמצעותו יוכל האדם למדוד את רמת הבריאות שלו, בעודו בריא. איך נוכל לשמור על בריאות? באמצעות שמירה על האיזון הדינמי בין השדה המגנטי האנרגטי של הנשמה, לבין המבנה הביולוגי של הגוף. אהבה, ללא ספק היא אחת הדרכים. והאושר והאור הם הסימנים לכך שאנחנו הולכים בדרך הנכונה.

למכור ממקום נכון ואמיתי

עמית בן אדירי-חנין

עמית בן אדירי-חנין (צילום: האגודה לנטורופתיה)

את הכנס המרתק סיימנו עם ה"דובדבן" – ניר דובדבני מחברת RND, מנטור להצלחה עסקית ומרצה על אומנות המכירה, שהסביר לנו כמה "פשוט", למכור "יותר".  כיצד? באמצעות ההבנה כי מכירה היא בעצם היכולת שלנו להפיץ את הערך שלנו, בצורה הטובה לכמה שיותר אנשים. התפקיד של ציבור המטפלים כיום הוא לא "לענות" על צרכים, אלא "לעורר" צרכים", באמצעות שימוש ברשימות תפוצה, סרטונים ליוטיוב, פוסטים בפייסבוק, כתיבת מאמרים וכד'. אין סוף לפעולות אותן ניתן לבצע כדי להגדיל את מאגר הלקוחות הפוטנציאליים. במהלך ההרצאה, מנה ניר מספר כלים אפקטיביים, צייד אותנו בשלל טיפים שימושיים ולימד אותנו שהעולם מתגמל אותנו לא על מה שאנחנו יודעים, אלא על מה שאנו עושים עם הידע שלנו.

ואי אפשר לסיים את הסיקור, מבלי להודות ליו"ר האגודה, שגם ניצחה על האירוע – עמית בן אדירי חנין, המהפנטת, הן ביופייה והן במסירותה לקידום מטרות ופעילות אגודת הנטורופתים בישראל. עמית ביחד עם רבים וטובים עושים ימים כלילות להסדרת המקצוע וההכרה הציבורית בנטורופתיה כדרך חיים וכשיטת טיפול לגיטימית. להתראות בשנה הבאה!

צרו קשר עם חגית אריאלי שיינפלד



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו