תבשיל דוחן עם גזר, היזיקי ושורש דייקון
מאת: זהר צמח וילסון
זמן קריאה: < 1 דקה
תבשיל דוחן עם גזר, היזיקי ושורש דייקון
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 45 דקות
6 מנות
המצרכים הדרושים:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
2 כפות שמן זית
2 גזרים מגוררים
שורש דייקון – חתיכה בגודל של כ-7 ס"מ, חתוכה לפרוסות דקות
1 כוס דוחן
1/4 כוס אצת היזיקי (לאחר השרייה של 10 דקות במים), מסוננת
6 כוסות מים
מלח שומשום (גומסיו), לקישוט
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל הירוק ב-1 כף שמן זית
מוסיפים את הדייקון החתוך, הדוחן וההיזיקי ומאדים במשך כ-3 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות.
מערבבים ומניחים בצד, בסיר מכוסה, במשך 5 דקות.
מוסיפים את שארית שמן הזית, מפזרים מלח שומשום ומגישים.
המתכון לקוח מתוך הספר "תזונה אינטגרטיבית", שיצא בימים אלה לאור בהוצאת פוקוס