כוסמת ואפונה עם פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ושום
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
כוסמת ואפונה עם פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ושום
חומרים:
½ כוס כוסמת
כוס אפונה קפואה
פלפל אדום
פלפל צהוב
בצל קצוץ
20 זיתי קלמטה
3-4 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
הכנה:
מכינים את הכוסמת – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים ½ כפית מלח ואת הכוסמת. מבשלים כ-15 דקות או עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים טוב במי ברז.
קולים את הפלפלים – חותכים את הפלפלים ל”פאות”, מניחים בתבנית על נייר אפייה עם הפנים כלפי מטה ואופים כ-20 דקות. מצננים. קוצצים לקוביות של 1 ס"מ.
מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה).
מוסיפים את הפלפלים והשום וממשיכים לאדות כ-10 דקות.
מוסיפים כוסמת, זיתים ואפונה ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח, פלפל ומערבבים שוב
** אפשר גם לאכול בתור סלט קר ולהוסיף ירקות טריים ורוטב טחינה ביתי