עוגת תפוגזר
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
העוגה לא יוצאת מתוקה. מי שצריך מתוק, רצוי שיוסיף ¼ כוס סוכר חום דמררה. העוגה יוצאת רטובה, ולא במרקם של עוגה “רגילה”
חומרים:
1/2 כוס רסק תפוחים
1/3 כוס דבש
כוס גזר מגורד
כוס תפוח מרוסק במעבד
כוס תפוח חתוך לקוביות
כוס וחצי קמח מלא
בננה בשלה
כפית אבקת אפייה
כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס אגוזים ושקדים קצוצים
לא "רגילה". עוגת תפוגזר. צילום: עינת שגיא
הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות
לערבב דבש עם רסק תפוחים בקערה קטנה
לערבב גזר וקוביות תפוח
בקערה אחרת לערבב קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח
לערבב את היבשים עם הרטובים לעיסה אחידה
להוסיף אגוזים ובננה ולערבב היטב
למזוג לתבנית עוגה משומנת או מסיליקון
להכניס לתנור ולאפות כ- 30-40 דקות, תלוי בתנור